Снимка: Булфото

 

Венцислав Върбанов напусна ПГ на Синята коалиция и става независим депутат, съобщи от трибуната на Народното събрание председателят на парламента Цецка Цачева.

"Решението ми е подкрепено и от политическото ръководство на партията, която представлявам", заяви Върбанов.

По думите му дотук се е стигнало заради некоректното отношение на лидерите на СДС и ДСБ към коалиционните си партньори в парламента.

"Не е редно лидерите на двете десни партии да обжалват законността на изборния резултат в Русе и Добрич, без дори да са разговаряли с мен или с останалите си коалиционни партньори", каза той.

Върбанов е категоричен, че няма да се присъединявам към нито една парламентарна група.

Иначе парламентът започна работата си с обсъждане на проекторешения за избор на постоянни делегации на Народното събрание в международни парламентарни организации.

В програмата за седмицата е създаването на временна анкетна комисия за проверка на разходите, назначенията и сделките, извършени в последната една година от мандата на кабинета "Станишев".

Предвидено е депутатите да обсъдят и създаването на временна анкетна комисия за проверка на сигналите за опорочаване на изборите за Народно събрание от 5 юли тази година. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase