Снимка: БГНЕС
fallback

 

„При големите енергийни проекти е важна възвръщаемостта на инвестициите, например аз бих вложил скромна сума в проекта за АЕЦ "Белене".

Така министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков отвори на въпроса дали вече е ясна съдбата на проекта АЕЦ "Белене", за който новите управляващи заявиха, че не се знае дали е икономически изгоден за страната.

Трайков не уточни дали под „скромна сума“ има предвид собствени или държавни пари и разглежда ли се вариантът делът на държавата в АЕЦ "Белене" да падне под 51%.

Министърът посочи, че продължават анализите за дългосрочните ползи от строителството на новата атомна централа и не даде конкретен отговор какво сочат те.

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

nai dobriq ot dobrit

преди 14 години

Po dobre da vyrvim na novi izbori,tezi dokazaha,4e sa negramotni,i nikoga nqma da se spravqt s krizata,za6to trqbva da ybivame naroda si??? ne mogat da opravqt biydjeta,trygnali da mi pravqt AEC gladna koko6ka proso synyva......

26

Ivan

преди 14 години

Чета Ви коментарите и се смея . Не се подлъгвайте на манипулацията на Днес.бг . Вижте цялото интервю и съм убеден, че ще сте с коренно различно мнение . Днес.бг за хиляден път доказват, че опитват да направят от нищото сензация ...

25

Ty154

преди 14 години

За съжаление така сигурно ще стане, ание ще ядем банани.

fallback