Снимка: Булфото
fallback

 

Мобилните групи на ГКППКулата ще бъдат удвоени, за да работят денонощно и да следят за нелегитимния внос на плодове и зеленчуци от Гърция в България.

Това заяви след среща със земеделски производители от Петричкия край вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков.

Той начерта и още мерки за подпомагане на местните земеделци.

Данъчните ще извършват проверка на вносителите на стоката, за да проверят дали фирмата е изрядна, дали е фантом, дали си плаща данъците и дали е легитимна.

Към мобилните групи ще има и представител на земеделското министерство от отдел "Надзор на пазарния контрол".

Той пък ще проверява стоките, най-вече от Гърция, а също и на тези от Македония, дали отговарят на всички качествени показатели на българския пазар.

"Тези мобилни групи трябва да се засилят и да спираме всеки камион, за който се съмняваме, че или стоката е нелегитимна, или не се плаща ДДС, или не е качествена“, каза Дянков.

До края на седмицата в най-голямата зеленчукова борса в България – "Слатина",  също ще влязат мобилни групи от служители на НАП.

Пред вицепремиера земеделците от Петрич се оплакаха от нерегламентирания внос на плодове и зеленчуци от Гърция, както и от занижените цени на стоките, които влизат от Македония.

Те увериха Дянков, че е крайно време да се сложи край на сивия сектор в областта на земеделието – да се издават фактури, за да се плаща ДДС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

63

ANTON

преди 15 години

За какви български екологични зеленчуци говирите? Защо си мислите ,че българската стока е екологично чиста? Малко ли бомби паднаха в Сърбия? А друг е въпросът, че производителите когато продават стока на едро на търговците не издават никакъв документ. Естествено ,за да не плащат данъци.После проверяват фирмите,а те са тези които внасят патенти и осигуровки.Май пак започнаха по обратен ред проверките

62

Анонимен

преди 15 години

Аз не ща да ви ям мухлясалите български зеленчуци. Гръцкото по ми се нрави. Гърците са къде къде повече хора от нас.

61

гого

преди 15 години

НАПРАВЕТЕ КРАСТАВИЦИТЕ И ДОМАТИТЕ ПО 5 лева ЗА ДА ЗАПАЗИМ ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ.

fallback