Площадката на Белене. Снимка: Булфото
fallback

 

Проектът за строеж на атомната електроцентрала в Белене е пред провал, твърди немското издание на авторитетния вестник Financial Times.

Така стратегическият партньор на страната ни в изграждането на централата – RWE, няма да успее да реализира бизнес плановете си.

Според информация на вестника българското правителство няма да успее да осигури необходимото финансиране, което е в размер на минимум 4 млрд. евро. Така проектът, от който RWE притежава 49 на сто, няма да бъде реализиран.

Вестникът твърди, че през следващата седмица вероятно ще бъде оповестено окончателното спиране на проекта за изграждане на два реактора с мощност 1000 мегавата, определян като стратегически приоритет от предишното правителство.

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

256

bezraboten

преди 14 години

balgaria otiva kam voina boiko ne egladen ne e zaden za tova se bazika s naroda no 4asata na tarpenie priliva ve4e doly gerp vsi4ki sa pederasi ot gerp

255

точец

преди 14 години

Като тия от церн си свършат работата с ускорителя на частици ще имаме алтернативен източник на енергия много по безопасен от атомните централи.

254

Ty

преди 14 години

mnogo dobre kazano

fallback