Снимка: БГНЕС
fallback

 

Президентът Георги Първанов не приема идеите държавата да се оттегли от големите енергийни проекти и за тях да бъдат търсени частни инвеститори.

Той обаче е съгласен новото правителство да подложи на анализ проектите в енергетиката.

"Мисля, че е важно, когато се прави новата енергийна стратегия на този кабинет да има елементи на приемственост и да не се правят разчетите само на това, което ще се изхарчи или спечели в този мандат", каза Първанов.

Големите енергийни проекти са инвестиция в енергийната сигурност на страната. В стратегически план от порядъка на 2015-2020 година. Ако искаме да бъдем енергиен център на Балканите, трябва внимателно да преценим какво да правим.

Oще по темата
3 сеп 2008 08:20
29
Не приемам онова, което прозвуча от подкрепящите формации да се спрат големите проекти с мотива, че стрували много пари и да се търси отдаването им на частни начала, каза президентът.

Ако искаме да имаме енергийна сигурност, държавата трябва да се ангажира, а не да я остави на частници, особено частници "от вън", които ще преследват своите интереси.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

215

Смехурко:)))))))))

преди 14 години

Гоце ли си Гоше ли си :)))))))))))) след като не искаш монопол,защо продадохте енергетиката и дружеството на чужди компаний .Да печелят те и спечелят някой от вас ли Гоце:))))))))))))))) .ЕОН, ЧЕЗ и т.н Големи палячовци сте Гоше или Гоце незнам как те наричат

214

до психаря 212

преди 14 години

Болен си, лекувай се!

213

НА 203 МУТАНТЪТ

преди 14 години

ТИ СИ МУТАНТЪТ НА 700ГОДИНИ ОБУЧЕНИЕ,БОЙ И *** НА ТВОИТЕ ДЕДО И БАБА В ПОТЕКЛОТО ТИ И СА СЕ ИЗРОДИЛИ ВСИЧКИ ТВОИ ПРЕДЦИ И СЕГА С МУТАТСКОТО ТИ АНАДОЛСКО МИСЛЕНЕ С ТРАЙНОСТ ОЩЕ 370 ГОДИНИ В ТВОЯ РОД ЩЕ МИСЛИТЕ ТАКА...И ДОРИ НА АЙФЕЛОВАТА КУЛА ДА СЕРЕШ--ИЗВИНЕН СИ ЗАРАДИ МУТАНТСКИЯ ТИ МОЗЪК,РАЗМЪТЕН ОТ *** И БОЙ ПО ГЛАВАТА...

fallback