Снимка: БГНЕС
fallback

Бойко Борисов изненада лошо Синята коалиция, като даде на Божидар Димитров пост в кабинета.

След като бъдещият премиер представи официално имената на новите министри, сините поискаха в Народното събрание те да бъдат гласувани поотделно.

Специално Божидар Димитров е неприятна изненада за нас, тъй като вчера парламентът по предложение на Синята коалиция гласува решение, с което бившите сътрудници на Държавна сигурност не могат да заемат постове в Народното събрание. Затова започнаха да стават направо министри, заяви съпредседателят на Синята коалиция Мартин Димитров.

В такава ситуация имало едно чисто и почтено решение – министрите да се гласуват поотделно.

Когато става дума за Божидар Димитров, той няма да получи нашата подкрепа, подчерта Мартин Димитров.

По закон парламентът първо гласува за министър-председател, след това за структура на правителството. Съставът на кабинета се гласува от Народното събрание като цяло и само премиерът може да назначава или да уволнява министри. Няма законова възможност членовете на кабинета да бъдат одобрявани поименно.  

Гласуването на новото правителство в парламента ще бъде в понеделник – 27 юли. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

122

Анонимен

преди 15 години

Много си *** и така си говориш!!!

121

Oня дето помни

преди 15 години

Asaне, т също никой не те е питал какво мислиш. Щото от далече ти личи, че не ти се отдава тая работа.Това обаче като глрдам не ти пречи да се насиpaш по форумите.

120

Анонимен

преди 15 години

Новините около новите ни политици и това, кой ще ни управлява за напред, са благодатен хладен душ за размекналите се от жегата ни мозъци...приятел в нужда се познава,....като другите не щЪт да стават министри...най-естественото е да се притекат на помощ аверите...

fallback