Снимка: Булфото
fallback

Общ преглед

Вече са ясни шестима от новите министри. Официалното обявяване на структурата и състава на кабинета ще бъде в четвъртък, а гласуването в парламента – за 27 юли.

Каква част от министрите са шестимата, още не може да се каже, защото не е сигурно кои от досегашните министерства се запазват и ще има ли нови.

Към момента се знае кои поемат ключовите постове в кабинета – силовите министерства и финансите.

Министър на вътрешните работи става дясната ръка на Борисов още от времето когато беше главен секретар на МВР – Цветан Цветанов.

Правосъдието поема прокурорката Маргарита Попова, която в момента е говорител на главния прокурор Борис Велчев. Тя оглавяваше и групата, която направи ревизия на прокурорите след напускането на Никола Филчев и изпрати няколко колеги пред съда.

Министър на отбраната ще бъде Николай Младенов. Името на бившия член на СДС и дясна ръка на Надежда Михайлова се местеше от министерство в министерство в медийните спекулации след изборите.

В понеделник Бойко Борисов сложи точка и обяви, че Младенов поема отбраната.

Още след победата на изборите стана ясно името на финансовия министър. Парите на държавата в условията на криза поема Симеон Дянков, в чиято биография влизат Световната банка и научен център в Харвард.

Работил е по кризисните планове на няколко държави.

Най-известният заместник на Борисов в кметството – Йорданка Фандъкова, става министър на образованието. След като няколко години се бори с проблемите на детските градини в столицата, бившата директорка на едно от елитните училища в София минава на национално ниво.

Още преди дни Борисов прекъсна медийните спекулации кой от двамата изявени културни дейци в депутатските листи на ГЕРБ ще седне в министерски стол, като обяви, че това ще е Вежди Рашидов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

119

Анонимен

преди 15 години

Абе, тоя на тая снимка изглежда съвсем като партизанин...Ужас!!!

118

папарак

преди 15 години

Генералният секретар на НАТО Яп де Хоп Схефер бе хоспитализиран днес, след като разбра, че слузестия Н. Младенов ще става военен министър.

117

СЪДИЯТА

преди 15 години

на съда всичко е ясно щом каже партията майка и правителството!!!да влезне умрелия!(народа)ДА ЗДРАСТВУЕТ МУЛТИГРУП,ФОРЕВЪР!!!

fallback