Снимка: БГНЕС
fallback

"България ще се кандидатира за приемане в „залата за изчакване“ за еврозоната – валутният механизъм ERM-2, през ноември."

Това е заявил спряганият за финансов министър икономист на Световната банка Симеон Дянков в интервю за Ройтерс.

"Страната ще запази обвързаността на валутата си към еврото до влизането в еврозоната", е заявил Дянков.

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

НФБ

преди 14 години

Един човек с визия! Да се приема еврото по бързо, а докат чакаме да стане втора валута в страната както е в Унгария, Сърбия, Албания...Косово...Хърватия...Турция! Там няма никакви проблеми е двойната вакута! Само българина доказва колко е задръстен и консервативен!Дано Бойко и чртата му , въпреки че не са ми любимци затегнат износа на капитали , привлекат сериозни инвеститори ....това е пътя на Бъл;гария! Да се мисли и за енергетиката! След 20г ни чака сериозна енергийна криза!

11

диди

преди 14 години

престанете да злобеете.помислете преди да пишете.оставете правителството да си върши работата.ще почакаме,ще видиме и тогава ще говориме.оставете ги платените и крадливи комунисти.вече не могат да крадът,остана им само да лъжат .да ги оставим да си говорят от злоба.това ще рече ,че вече си отиват..................................ха.ха.ха.....

10

Kiko

преди 14 години

За всички заблудени овци - повечето в това сайтче сте такива - не си мислете че приемането на еврото е хрумнало на ББ или на Дянков за да се направят на интересни - при приемането на 10 източноевропейски държави през 2004 и 2007 Румъния и България са ЗАДЪЛЖЕНИ повтарям ЗАДЪЛЖЕНИ да приемат еврото!!!!! Не зависи от това дали искаме или не нито дали взимаме 100 или 10 евро за заплата!И нещо друго за незапознатите - влизането в механизма ERM2 не значи че скоро ще приемем еврото за валута скоро!!!!

fallback