Снимка: БГНЕС
fallback

Сидеров превърна партията си в ЕООД. Това заяви депутатът Митко Димитров пред БТА.

Митко Димитров съобщи, че народните представители Георги Димитров и Ваньо Хърков са подали заявление за напускане на парламентарната група на "Атака".

С това парламентарната група ще се разпадне, защото в нея ще останат 9 депутати, а за съществуването на самостоятелна парламентарна група са необходими 10. Партия "Атака" няма парламентарно представителство, групата в Народното събрание е на коалиция "Атака", припомни Митко Димитров.

Депутатът поиска също така начело на "Атака" да застане председателски борд.

Димитров е започнал процедура по свикването на извънредно заседание на Националния сбор на "Атака" на 19 юли, на който да бъде променен уставът и да се избере председателски борд или т.нар. съпредседатели.

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров трябва да бъде освободен от сегашния си пост, а ако делегатите решат, могат да го изберат в председателския борд, обясни Димитров.

По устав за насрочване на такова заседание трябва да има съгласие на поне една трета от общинските сборове.

"Атака" нарушава и закона, и устава, с който е създадена, мотивира искането си за извънредно национално заседание Димитров.

Според него кандидат-депутатските листи са били подредени в централата от Волен Сидеров, Капка Георгиева и Десислав Чуколов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

202

oon.bg

преди 13 години

Депутати ще искат ДАНС да разследва скандалните информации, че лидерът на "Атака" Волен Сидеров е карал кандидатите си за парламента да подписват гаранции за заем в размер на 150 000 евро. Това стана ясно в кулоарите на НС.Комисията за борба с корупцията преди няколко месеца разследваше случая, но не успя да установи нищо. Основната причина бе, че депутатите от "Атака", които бяхаизслушани, отричаха да са подписвали подобни гаранции.От няколко дни ситуацията е нова, след като някои от х

201

Анонимен

преди 14 години

След агент Сотир в СДС, задействаха и агентите на ДС внедрени в Атака - Трима бургаски депутати-агентиВаньо Хърков и Тодор Батилов от Атака, Добромир Задгорски от Коалиция за България са в списъка на сътрудниците на ДС от сегашният парламент Трима бургаски депутати от 40-ото Народно събрание са сътрудничили на Държавна сигурност, показва проверката на Комисията по досиетата. Ваньо Хърков и Тодор Батилов от Атака и Добромир Задгорски от Коалиция за България са агентите. Ваньо Хърков е сътрудничил в качеството си на агент под псевдонима Никола. Документи, въз основа на които е установена принадлежността към органите на ДС са: собственоръчно написано и подписано обещание за сътрудничество; рег. бланка; картон обр. 4; рег. дневник; лично дело А-451 (Бс) МФ. Имената на Батилов и Хърков се обявяват за първи път. Вчера в ранния следобед комисията изнесе данните за всичките 139 агенти и секретни сътрудници на Държавна сигурност в шестте парламента от 1990 година досега.

200

САМО АТАКА

преди 14 години

Колкото и да крякате,Атака си е Атака!А вие си гласувайте за гаргамел с малкия имбесил до него,гласувайте си за големия специалист по съветските униформи,гласувайте си за савата-"пазителя на етническия мир"!Гласувайте си за хазарта!И тия хапченца и лудници,дето ги спрягате,май са си точно за вас,нали умници!Ама докато умните се наумуват,етническите тарикати си лудуват!После да не пискате!

fallback