Снимка: parliament.europe.bg
fallback

Подкрепата за Движението за права и свободи продължава да се увеличава няколко дни преди изборите за Европейски парламент, сочат данните на социологическа агенция Скала.

Според изследването към 31 май за партията на Доган ще гласуват 14,36% от имащите право на глас, което с близо 1% повече в сравнение с миналата седмица.

ГЕРБ твърдо остава начело, като ще събере 31,02% от всички гласували, а “Коалиция за България” – 21,58%.

Останалите две формации, които ще изпратят евродепутати, са “Атака” – 10,09%, и Синята коалиция – 8,84%.

С шанс за влизане в европарламента са и хората на Яне Янев от РЗС, които към 31 май събират недостатъчните 4,57%.

НДСВ има подкрепата на 4,07%, “Лидер” – 2,05, а за “Напред” биха гласували 2,07%.

Данните за отделните политически партии са при избирателна активност от 39,44% на база 6 млн. избиратели, уточняват авторите на проучването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

75

Анонимен

преди 14 години

....Аз мисля, че ако турците да би били умни хора, то тие би занесли във Виена и следующите неща: 1) една печена тиква с кълцани орехи; 2) две-три оки "иджи-биджи"; 3)една паница с шкембе-чорбасъ; 4) една *** и един тъпан; 5) един пехливанин (Касъ Хасан-ааа) из Русчушкото; и 6) три-четири бръснати глави. Секи ще да се съгласи с назе, че тия шест предмета са национални произведения на турският народ, които никой не можа да му ги отнеме... Христо Ботев Знаеш ли ти кои сме в. "Независимост",

74

Анонимен

преди 14 години

Тия проучвания са платени, това е смешно! Синята Коалиция зима минимум 13% на евровота, и 15% на парламентарните. Правят се опити да се разбие синия електорат, но това е невъзможно! По долна кампания от тази на БСП(БКП) не съм виждал! Това е израз на безсилие! Жалки номенклатурни саратници и консулмолски продажници, ДА ВИ ГО НАЧУ.АМ!!!

73

deliorman

преди 14 години

Точно така, да върви не, направо да лети нагоре, в космоса да отиде.Само да е далеч от България.

fallback