Снимка: БГНЕС
fallback

Проблемите с регистрацията за изборите на Синята коалиция се увеличиха с още един. В четвъртък привечер от централата на СДС коментираха, че войната срещу партията поставя под съмнение честността на изборите.

Съдията от градския съд в София Николай Маджаров си е направил отвод и е отказал да гледа делото за регистрирането на Мартин Димитров за председател на СДС.

Делото за регистрацията на Димитров се гледа за втори път в СГС, тъй като преди няколко дни от Върховния касационен съд върнаха делото за ново разглеждане от друг състав.

Според върховните съдии градският съд е допуснал редица процесуални нарушения, постановявайки отказ за вписване на Мартин Димитров.

След самоотвода на съдията делото ще бъде гледано от друг магистрат от съда.

Реакцията на СДС не закъсня:

Днешният отвод на съдия по делото за регистрация на ръководството на СДС, довел до отлагане на решението, ясно показва, че е налице брутален натиск от страна на Ахмед Доган върху българския съд. Безпрецедентната политическа намеса от страна на управляващите руши демокрацията и гражданското общество. Те обявиха война на демокрацията - това се посочва в изявление на СДС, изпратено до медиите.

Последните действия са на практика опит за служебно елиминиране от участие в изборите на СДС - партията-емблема на демокрацията в България и обединител на дясното пространство. БСП и ДПС ще направят всичко възможно, за да не допуснат участие на СДС в изборите, категорични са сините.

СДС ще сезира Европейската комисия, Европейската народна партия и посланиците на страните-членки на Европейския съюз за атаките срещу партията.

От своя страна Пламен Юруков съобщи пред БТА, че тази сутрин е подал молба за спиране на процеса за регистрация на новото ръководство на СДС в Софийския градски съд.

Той посочи, че има няколко такива молби на хора, на които "по маскараден начин" е било инсценирано изключване от партията.

Юруков твърди, че не е изключен от СДС.

Термин "изключване" няма, има "прекратяване на членство", отбеляза Юруков.

Той смята, че този Национален съвет, който се събира, не е легитимният Национален съвет, който може да изключва, и не е това процедурата, по която това става.

Съвсем скоро сигурно ще има регистрация на СДС в ЦИК за европейските избори и под тази регистрация абсолютно всички - и колегите от ДСБ, и от другите десни партии можем да направим обединение и да се явим заедно на изборите, заяви Пламен Юруков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

56

Mladenov

преди 15 години

Тази опозиция е бита карта. И те както и ГЕРБ са кръгла нула и няма да спомогнат с нищи за държавата.

55

преди 15 години

Ся. Костов си е ***, гледан от българи. Кръвта вода не става. Много краде. Ми той е по-*** от Цветелин Кънчев, бе дето е българин, гледан от ***. По делата им ще ги познаете.

54

nikol

преди 15 години

sinite kato opoziciq sa kragla nula ta predstavqm si ako stanat koaliciq s bate boiko za kakvo pravitelstvo ide re4.ili po to4no ne iskam da si predstavqm...

fallback