Снимка: БГНЕС
fallback

Главният виновник за проблемите с престъпността и корупцията в България е югоембаргото, отбеляза премиерът Сергей Станишев.

По думите на министър-председателя в Брюксел има някои кръгове, които притискат правителството за резултати, без да казват точно какво искат.

Според Станишев това отблъсква и демотивира професионалистите. 

Затова той предлага евроинституциите да ни заемат експерти, които да ни помогнат да се приспособим по-бързо, съобщава “24 часа”.

Станишев добави, че напоследък съдебната система се опитва да се промени, както и че са нанесени сериозни удари на подземния свят и са арестувани знакови фигури.

Въпреки това премиерът призна като грешка на правителството, че не е положило достатъчно усилия да подготви администрацията да работи с парите от ЕС.

“Ще са нужни много повече време и усилия и много скандали, за да се вкоренят в общественото съзнание и практика фундаментално важните за доброто функциониране на България в ЕС въпроси като конфликта на интереси и обществените поръчки”, завърши Станишев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

apostol

преди 15 години

e,kak moje da bude otu4en komunist da ne krade.1/te gi podbitat po tozi priznak 2/komunistite sa bili,sa i 6te budat papla4 kojto se e organizirala v mafia samo i samo da krade.ah,tozi evropeiski saiuz,ne e podgotvil kadri v bgeto deto da ne kradat.j vijte valio toploto,4ekistkata murgina.izto4vat li izto4vat ot na6ia trud i jivot is nato4vat v sobstvenoto blagosastojnie.kaji mi kaji brdni narode koi te v taz robska liulka liulee?

51

преди 15 години

доларът се срина под 1,43 лева

50

.........

преди 15 години

нови варианти на стар виц ...........От ЕС ни питат Станишев защо кабинета му краде като за световно .........той им отговаря - защото вие ни пречите............като стария виц в който американците питали руснаците колко харчи "Волга"-та , а руснаците отговаряли - а вие защо биете *** ..............

fallback