Снимка: БГНЕС
fallback

“В САЩ гледат на българската кандидатура за генерален секретар на НАТО изключително сериозно, заяви бившият външен министър Соломон Паси.

Той беше на посещение във Вашингтон, където е имал разговори в Държавния департамент и в Пентагона.

“Аз имам опит, натрупан в правителството на НДСВ и 10 години в Атлантическия клуб, и бих се справил със задачите в НАТО”, уверено отбеляза Паси.

Според него той се намира в много по-различна позиция от своите конкуренти за поста, защото единствен не е член на правителството.

Бившият външен министър коментира, че настоящият имидж на НАТО не съответства на извършените дела и това е крайно несправедливо.

Соломон Паси обяви, че ще работи и за задълбочаване на отношенията на НАТО с ЕС.

“С всичките си възможности ще подкрепям предизборната кампания на НДСВ за Европейски парламент и Народно събрание”, заяви Паси.

Той съобщи, че ще бъде на последното 17-о място в листата на НДСВ за евроизборите, но очаква в листата за НС да бъде на челно място.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

:)

преди 15 години

Tolkowa seriozno,4e sa podkrepili Rasmussen- spored edni po-obektivni medij

49

преди 15 години

Абе, Паси, и Нато ли ще го прецакваш,както прецакваше България. Ти за паница леща си готов на чудеса от подлост бе!Какви нещастия докара на страната си докато беше външен министър! Кой ти казва, че си желан в собствената си страна, та си тръгнал от нейно име към Нато.Тройната ламя ,която те подкрепи не е България бе !Махай се от страната ни безродственик нещастен

48

преди 15 години

майкооооооо, ама много грозен тоя бе, ми той ако отиде в НАТО, те там ще си мислят че всички бълагари са гнусни гноми, като въпросния господин

fallback