"Мария Мургина си е човек на самия себе си и тя е почнала в администрацията още през 1999 г. Аз я заварих като зам.-директор на НАП".

Това каза пред bTV бившият министър на финансите и депутат от НДСВ Милен Велчев.

"След 2005 г. тя стана номинация на министъра на финансите Пламен Орешарски за директор на НАП, което е негово право", отбеляза той.

Велчев посочи, че трябва да се види дали всичко, което се говори за колосално източване на ДДС под закрилата на НАП, ще се докаже.

Бившият зам.-министър похвали премиера и министъра на финансите, които съхраняват стабилността на финансовата система в България във времето на световна криза.

Той подчерта, че Орешарски е стожер на тази стабилност.

По повод на посочените обвинения за източване на ДДС Велчев каза, че нашата страна е една от тези, които най-стриктно събират данъците, но всеки случай трябва да се докаже.

"Ние не се събуждаме всяка сутрин с мисълта, че ще управляваме и следващия мандат. Важното е да завършим успешно този. Най-важното във финансовата сфера е да се запази фискалната политика", заяви още Велчев.

Според него е доста екзотична идеята да се създаде експертно правителство под егидата на президента Първанов. Това би довело до безотговорна политика, защото партиите са тези, които водят отговорната политика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase