Снимка: Булфото
fallback

"До 10-15 дни ще стане ясно колко ще бъдат уволнените в МВР. Към момента няма да се ангажирам с процент“, обяви министърът на вътрешните работи.

Миков първо направи първата копка на строежа на нова сграда на Второ РПУ и след това уточни, че приоритетни за съкращаване са дублиращите звена, но в никакъв случай не бива да се посяга на оперативния капацитет и охраната.

Обясни още, че увеличението на заплати в сектора е възможно само чрез съкращения на звена и хора, но в никакъв случай не е възможно 50% увеличение на заплатите

На въпрос за предстоящите полицейски протести, планирани за средата на март, Миков коментира: "Ако има политик, който го е страх от протести, то той не е за политик“.

МВР шефът успокой шофьорите, че няма опасност от липсата на радари и опроверга информацията, че работата на КАТ ще бъде възпрепятствана

„Превишилите скоростта шофьори не бива да се залъгват с това – недостиг на радари няма“, допълни той.

Миков съобщи още, че тази сутрин е разпределил "2-3 дисциплиарни проверки“, като става дума за употреба на алкохол и неправомерно използване на информация от страна на униформени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

88

зцмгвагжз

преди 15 години

(йюп

87

Аз

преди 15 години

Хора грешите като се опитвате всячески да оплюете полицаите искащи увеличения на заплатите. Погледнете само колко пари вече отиват за подпомагане банките ни в борбата срещу финансовата уж криза. В същото време "закъсалите" банкерине престават да обядват в наи скъпите ресторанти, не си сменят скъпите коли и все още съумяват да издържат един куп любовници... Скандалът умело се използва за са отклони общественото мнение от наистина важните въпроси. Огледайте се около себе си, свалете си черните очила и погледнете обективно. Мисля че 250 000 беше последната сума която беше отпусната от раз, на банките ни за борба с финансовата криза, която впрочем не е дело на народа ни или полицията например. Поддавате се на провокациите на платените писатели тук като Калин например, които ви вкарват в ненужна полемика с полицаите. Сущите хора ще писаха и срещу увеличенията на учителските заплати, срещу двукратното увеличение на заплатите на шофйорите в офия, същите ще пишат и срещу вас ако им се нареди.

86

злобар

преди 15 години

Тоя министър накрая ще го изгонят с шутове!

fallback