Снимка: БГНЕС
fallback

ГЕРБ се занимава с неефективни политики и популизъм. Заблудите, които разпространява ГЕРБ, са опасни.

Това се казва в съобщение от централата на БСП по повод днешната декларация на ГЕРБ, в която от партията задават въпроси на председателя на БСП и премиер Сергей Станишев.

Констатациите и въпросите на ГЕРБ

Преди повече от две години бившият енергиен министър Румен Овчаров заяви, че се е наложило подписване на нов договор с руската страна за доставките на газ, защото това гарантирало доставките в дългосрочен план и че цената ще се увеличава плавно заради по-голямата сигурност.

Има ли нов договор за доставки на газ, или не, или има допълнително споразумение?

С кого е подписан този договор?

Кои са посредниците и има ли българи в тези посредници?

Един такъв договор не може да бъде секретен. Държавата не е на г-н Овчаров, нито пък на г-н Станишев. Когато договорът се изплаща с парите на хората, на бизнеса, той не би трябвало да е секретен, допълват от ГЕРБ.

Отговорите на БСП

Председателят на БСП и премиер Сергей Станишев предприе сериозни стъпки, за да направи България енергийно по- независима.

Примери в тази посока са договорените от премиера доставки на газ от Гърция и активната му работа с ЕС за разрешаване на газовата криза.

Днешното пътуване на премиера до Унгария, където участва в срещата на високо равнище по газопровода „Набуко”, е поредното доказателство за търсене на енергийни алтернативи, пишат от "Позитано" 20 до кметската партия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

ангелов

преди 15 години

28 ,01 ОТДАВНА МИНА. АКО ТОЛКОВА МНОГО ТИ СЕ МЕТЕ ХВАЩАИ МЕТЛАТА И КЪМ ЧИСТОТА СОФИЯ.

50

az

преди 15 години

По време на т.н газова криза беше оповестено от министъра на енергетиката, че не може да се доставя газ от Гърция, тъй като технически това е невъзможно. Станишев бил подписал договор за доставка - Въпросът е кой лъже?

49

преди 15 години

ББ е много глупав.По-добре комунист с мозък,отколкото гавазин...

fallback