Снимка: БГНЕС
fallback

“Необходимо е да се извърши пълен икономически, технически и политически анализ на повторното отваряне на 3 и 4 блок на АЕЦ "Козлодуй", обяви говорителят на изпълнителното бюро на БСП Корнелия Нинова.

Според нея при евентуалното повторно пускане на спрените блокове България може да загуби до 1 млрд. евро от алтернативни проекти, които се очаква да бъдат изплатени като компенсации от Европейската комисия.

“Предстоят обстойни анализи. При всички положения обаче този въпрос ще се реши в диалог с нашите партньори от ЕС”, подчерта Нинова.

Нинова обяви, че цената на природния газ, който България получава вече от Гърция, е по-висока.

Тя потвърди думите на министър Петър Димитров, че това няма да се отрази на цената на газа за крайните потребители в България.

Договорени са по 2,5 милиона кубически метра газ ежедневно от Гърция в рамките на 7 дни, като съществува възможност за удължаване на срока.

“Очевидно е, че кризата върви към приключване”, оптимистично обяви Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

DREVEN

преди 15 години

Пускането на реакторите няма да струва 1 милиард, но може да струва свободата на предателите, защото ще излезе наяве, че българския народ е бил лъган за истинските текстове в предсъединителните договори. Ами ако се окаже, че ЕС никога не е бил против работата на реакторите какво правим с тези кукли подписвали договорите.

34

jiko

преди 15 години

da , iskame da ni upravliava Evropa! Stiga ste ni krali i machkali VIE

33

НФБ

преди 15 години

корупция , но е силно червена и вярна та не я закачат!

fallback