Снимка: БГНЕС
fallback

"Добрият Първанов и добрите управляващи се опитват да решат проблема на народа, а Европа не дава. Това е опит да се защити провалено управление и да се създаде алиби за бъдещи санкции“.

Това заяви лидерът на ДСБ Иван Костов по повод обсъжданията на правителството за отваряне на 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ „Козлодуй“.

Костов припомни, че глава „Енергетика“ от договора ни за присъединяване към ЕС включва договор, подписан от президента Първанов, затова основният въпрос, който стои пред държавния глава, е дали той се оттегля от договора, който е подписал.

„Първанов се опитва да обяснява, че нуждата на българина го кара да предлага отварянето на 3-ти и 4-ти блок, но всъщност такава нужда няма. Кризата е заради липсата на газ, а не заради липсата на ток“, коментира още лидерът на ДСБ.

По неговите думи президентът Първанов и правителството се опитват да разиграят „опасна карта“, представяйки нещата така, сякаш Европа не е обективна и ЕС е тяхната пречка да решат проблемите на хората.

"По този начин Първанов създава антиевропейски настроения", заяви още Костов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

170

преди 15 години

"Великият" Костов наистина е икономист и политик. От самото начало знаеше колко е некадърен и назначи що-годе умни заместник-министри. Е, ако техните предложения пречеха да рекетира големите фирми им намираше , ама това е друга работа. Що се отнася до днешното му изказване - отново е една от най-големите глупости, предназначена да програмира зомбираните му последователи. Особено в частта за договора, който е подписал Първанов. Искате доказателства ли? Ами добре - преди два дни беше публикувана статията, в която НЕ Първанов, а ДРУГАТА страна по същия тоя договор коментираше възможността да се пуснат реакторите. И коментираше именно ДОГОВОРЕНИТЕ постановки, при които това може да стане. Днес "честният" Костов ни казва, че няма такива.

169

Коце Маца

преди 15 години

"Кои не знае че от газа се топли вода за пара, а от парата се получава парно и ток? И когато няма парно се топлим със ток.До кога ще ни поучават Командири от рабфака / работнически факултет - за по младите които не го помнят/."Малките реактори ще бъдат готови за отваряне през лятото, а тогава ще има и газ, но едва ли ще се намерят желаещи да плащат за отопление. Какво ще правим с излишната енергия?

168

преди 15 години

Че то сън лови ли ни,преди протеста?!

fallback