Снимка: БГНЕС
fallback

„Полицаите получиха заповед да приложат тази ненужна сила и тя е дошла от министъра на вътрешните работи“, затова този министър трябва да си подаде оставката веднага“, обяви от парламентарната трибуна лидерът на ДСБ Иван Костов.

„Ние сме съгласни, че сред протестиращите граждани имаше провокатори, ние сме съгласни, че срещу тях трябва да се вземат мерки, но имаше мирно протестиращи граждани, срещу които също се приложи сила“, каза той.

По думите му полицията е действала неорганизирано, нанесла е щети на хората, арестувала е малолетни, допълни Костов и поиска оставката на Михаил Миков.

Председателят на СДС също настоя за оставката на вътрешния министър.

„Искаме оставката на министър Миков. Той носи отговорност за този произвол вчера. Ако има малко достойнство – да си подаде оставката”, каза Мартин Димитров.

От Българска нова демокрация осъдиха опита протестът да бъде манипулиран и насочен в негативна посока.

„Ние от БНД сме убедени, че възможността за протест на гражданите срещу едно управление представлява неотменимо демократично право. Очевидно обаче тоталитарният рефлекс на определени политически кръгове се задейства винаги когато стане дума за свободно упражняване на тези права“, казват в декларация отцепилите се царисти.

Според тях е постигнато пълно отвличане на вниманието от първоначалната цел на протеста – искането на отговорност от управляващите за техните грешки и недалновидно ръководене на страната.

Протестът

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

59

преди 15 години

ПОЛИЦЕЙСКИ ПРОИЗВОЛ

58

kyky

преди 15 години

Анонимен, аз споделям мнението си.ти опита ли се, примерно, да пуснеш гугъл, и да видиш за каква бомба, например, става дума.и дали може да сравняваш една кумулативна граната, примерно пг8 със една отбранителна граната, примерно ргд42? и същите тия две със самоделка, дето я прави някой в мазето?имаш промишленост, която от стотици години прави гранати, и пак има инциденти и взривове във фабриките и заводите, а вие сте седнали да ме убеждавате че имало безопасни взривове......още веднъж казвам - по телевизията показаха три от ръчно изработените бомби, които са заловени, барабар със хората, които са се опитвали да ги внесат.такава бомба може да убие човек, а при нещастно съчетание на обстоятелствата може да убие и повече хора.това ли искате?това ли оправдавате?

57

Мая

преди 15 години

много ги е страх депутатите от протеста всичко което виждам ми напомня за фашиски мерки искам да питам управляващите как така за една нощ осъдиха децата , който ПОЛИЦИЯТА ПРЕБИ , а не могат да осъдат НАРКОДИЛАРИТЕ ,който продават наркотици на децата ни и ги возят в ПОЛИЦЕЙСКИТЕ ПАТРУЛКИ ЗАЩО В БЪЛГАРИЯ ИМА СИГУРНОСТ САМО ЗА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ НАРКОДИЛАРИТЕ И МАФИЯТА , А ЗА НАС ОБКНОВЕНИТЕ ХОРА НЯМА СИГУРНОСТ И СПРАВЕДЛИВОСТДОКОГА ТРЯБВА ДА ТЪРПИМ ?ЗАЩО УПРАВЛЯВАЩИТЕ МОГАТ ДА КРАДЪТ БЕЗНАКАЗАНО А НИЕ ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА ТРЯБВА ДА РАБОТИ БЕЗ ПАРИ ЗАЩО АЗ РАБОТЯ 30 ГОДИНИ ОТГЛЕДАХ 2 ДЕЦА И ГИ ИЗУЧИХ НО НЯМАМ НИЩО , ЗАЩОТО ЗАПЛАТАТА МИ СТИГА САМО ДА ПЛАЩАМ СМЕТКИ И ДРУГО НИЩО .АЗ НЕ МОГА ДА СЕ ПРИМИРЯВАМ С ТОВА.ЗАЩО ХИЛЯДИ СЕДЕМДЕСЕТ ГОДИШНИ РАБОТЯТ И ПОЛУЧАВАТ ГОЛЕМИ ЗАПЛАТИ ЗАВЪРШИЛИ РАЗНИ ПАРТИЙНИ ШКОЛИ , А ДЕЦАТА НИ НЯМА КЪДЕ ДА РАБОТЯТ ОСВЕН КАТО СЕРВИТЬОРИ И ШОФЬОРИ ЗА ПО 200 ЛВ. ЗАПЛАТА .

fallback