Снимка: БГНЕС
fallback

Русия отказа да се споразумее с Европейския съюз за възобновяване на газовите доставки, защото Москва иска разполагане на руски наблюдатели в Украйна, които да следят за газовия транзит, съобщи еврокомисарят по енергетиката Андрис Пиебалгс.

Той каза това след продължили цял ден совалки и разговори с президента на "Газпром" Алексей Милер и с шефа на "Нафтегаз" - Украйна.

Еврокомисарят обяви, че са говорили за "възстановяването на газовия поток", но не са се споразумели на този етап кога ще започне това.

Според АФП руският премиер Владимир Путин е подкрепил изпращането на представители на ЕС, които да наблюдават газовия транзит през Украйна за Европа, даже изтъкнал, че Евросъюзът трябва да изпрати наблюдателите "колкото е възможно по-скоро".

Сега обаче обстановката е коренно променена и няма никаква яснота дали и кога газовите доставки за Европа ще бъдат възстановени, коментира АФП.

Всичко за кризата с газа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

107

преди 15 години

Позна Васил Филипов, че Русия ще продължи с РЕКЕТА....Булгаргаз-Васил Филипов: Аз все още живея с мисълта, че в последния момент ще извадят някоя причина, някое основание да развалят тази договорка от вчера. Промъква се такова мнение, че някой трябва да плати някакви щети и това не трябва да е Руската страна, че трябва само Украинската страна да понесе разходите по консумацията на горивен газ от компресорните станции за своя сметка, което не е практика досега и т.н. Тоест поставят се непрекъснато нови и нови условия от Руското правителство на Путин. След това ми се струва, че от Газпром-Русия ще има отново препирни за цената, тъй като това е в основата на конфликта, за прецакването на Украйна.... Не бой се Украйна българите са с теб. Няма да се оставим Русия да ни ЛЪЖЕ.....Украйна + България + Грузия***Не очаквайте истината за Газа и Украйна, всичко се маниполира от медиите, да ни кажат , колко са "добри" руснаците, а украинците лошите, само че вече НЕ можете да излъжете Българина !...Всички медии в България са ПроРуски....Уляна Пръмова-БНТ, агент Тошо Тошев Труд, Велислава Дърева Дума , TV- Емил Кошлуков жълто-червено руско *** и предател на Синята идея, лайнярен царист. А ЗАЩО НИКОЯ МЕДИЯ НЕ КОМЕНТИРА ТЕЗАТА НА Васил ФИЛИПОВ ? А ??? Ни вестници, ни електронни медии ! Все едно, че го е казал по местна кабеларка! Защото НЯМА независими медии. Всичко е платена журналистика и *** като агента Тошо Тошев и Моралният му етичен кодекс на журналиста- подигравка със свободното слово т.с. докато не ти цензурирам материала, НЕ може да излезе... Замислете се колко са ни свободни медиите!! Впрочем няма много за мислене - като видите кои са им собствениците (агенти комунистически на ДС) и "основните" им рекламодатели......

106

rusnak

преди 15 години

Украина продавала газ своим потребителям по завышенной вдвое цене, заявил Медведев. В прошлом году, когда мы поставляли газ украинским потребителям по $179,5, этот же самый газ украинский потребитель получал по цене $320 за 1 тыс. куб м. И вся эта маржа оседала в карманах структур, которые нам неизвестны, которые, по всей вероятности, выражают чьи-то коррупционные интересы. И деньги от этих сделок, по всей вероятности, использовались для достижения политических целей или для решения личных проблем, - сказал Медведев на встрече с главой Газпрома.

105

преди 15 години

Като няма хляб ще ядем пасти.Да се развали договора с Атмнстройекспорт за Белене и да се сключи нов директно с изпълнителя Арева, 100% мита върху руските стоки и национализация на Нефтохима.

fallback