Снимка: Булфото
fallback

Прокуратурата работи по 23 досъдебните производства за измами по програмата на Европейския съюз в сферата на образованието "Леонардо да Винчи".

Районният прокурор на София Александър Налбантов уточни, че става дума за злоупотреби в размер на повече от 1 милион евро.

Три от досъдебните производства са приключили.

По две е сключено споразумение и средствата са възстановени. Това са около 120 000 евро.

По едно производство е внесен обвинителен акт.

По думите му сред причините за нарушенията са недостатъчния административен капацитет, както и конфликт на интереси между оценители и кандидати по проектите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

mi

преди 15 години

УБИИЦИТЕ И ЗДРАВАТА ПСИХИКА НА УБИТИТЕ,Невесто мари убава ,от гюл гьол ли си паднала или от цинизма военен,който сълзи рони и те довършва заради кума и кумата,Мадонината усмивка представлява лекото протягане на устните в една посока,особено ,когато знаеш какви неприятности си създал на съседите *** -недемократи,

12

преди 15 години

Подкрепям 5. По тези програми Да винчи и Еразъм би следвало да проверяват и университетите. Хабилитираните играчи са като мухи щтръклици, повечето от тях са евреи и/ или агенти на службите. комунисти.

11

anonimen

преди 15 години

Близо 20 години в музикалното училище властва един директор,който ограбва децата,родителите и държавната собственост.Притежава "частна" концертна зала в центъра на София и краде от парите по проектите за пътуванията на учениците в чужбина.Няма кой да попречи на това...Министерството на културата си затваря очите,дори сега,когато е образувано досъдебно производство за финансови нарушения.Защо се обръща внимание на тези проблеми, само когато парите са европейски?А когато са български,това не е ли престъпление?

fallback