Най-вероятно СДС ще се коалира с ГЕРБ след парламентарните избори, заяви в Шумен народният представител и кандидат за лидер на сините Иван Сотиров. Според него от ГЕРБ нямат капацитета сами да реализират това управление, което е необходимо за България, докато в СДС имат необходимия опит.

Иван Сотиров подчерта пред Дарик радио, че не е против предизборна дясна коалиция, но според него тя може да се създаде, след като бъдат изпълнени определени условия. Едно от тях е лидерите на партии, които са отговорни за разцеплението вдясно, да направят крачка назад.

Това според Сотиров не означава непременно, че те трябва да подадат оставки. „Не може обаче години наред двама-трима души да извиват ръцете на всички десни симпатизанти и да чакат хората да отидат при тях, вместо те да отидат при хората”, каза той.

Депутатът уточни, че ако коалицията се възприема само като средство някои амбициозни хора да оглавят листите с кандидат-депутати, то по-добре СДС да се яви самостоятелно на изборите за парламент.

„Като политическо поведение СДС е след събитията. Занимаваме се основно с вътрешните си проблеми, като в същото време не водим истински политически дебат”, каза още Сотиров и подчерта, че сред проблемите на партията е липсата на приоритетно говорене и не добрата комуникация на ръководството със симпатизантите по места.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase