Снимка: БГНЕС
fallback

Бившият министър на вътрешните работи Румен Петков изрази по интересен начин мнението си за узаконяване на проституцията по време на дискусионен форум в Благоевград “Българският модел за борба с трафика на хора”.

Според него узаконяването на проституцията е срамна стъпка за страна-членка на ЕС.

“Ако направим това, ще трябва да узаконим и купуването на гласове”, категоричен е Румен Петков.

Както една жена продава тялото си за пари, така според Петков един гражданин също би могъл да продаде гласа си.

Домакин на дискусионния форум по проблемите с трафика на хора през граница бе Благоевград, като една от най-рисковите общини предвид георграфското й положение.

"Една от причините да се достине до трафик на хора е безработицата в страната", каза още бившият министър. Според Международния институт за сигурност и сътрудничесто липсва и интеграция на хората, които са били жертва на трафик.

"България, като нов член на ЕС, трябва да постави въпроса за изготвянето на обща директива, която да отговаря за трафика на хора", заяви Петков.

Антоанета Василева, главен секретар на Националната комисия за борба с трафика на хора, каза, че действията на държавата и неправителствените организации са активни.

Според статистиката за жертвите на международния трафик от 187 жертви или свидетели на трафик 184 са жени, 23 от които непълнолетни. 10 са мъжете, от които трима са били за сексуална ескплоатация.

По време на форума е достигната и договорката за откриване на филиал на Комисията за борба с трафика на хора и в Благоевград, като кметът Костадин Паскалев декларира готовността на общината за пълно съдействие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

54

преди 15 години

На снимката е кат за жълта книжка хаха.

53

.

преди 15 години

Старата каза:"..Проституция и купуване на гласовее едно и също.."

52

.

преди 15 години

Брей,и тука цензура!В 51 написах "старата "..Къде изчезна " "?

fallback