С Доган най-много общувал убитият бизнесмен Фатих. Снимка: БГНЕС
fallback

"Аз ръководех т.нар. Бизнес център в Движението за права и свободи (ДПС). По мое време нямаше длъжност - началник на кабинета на Доган. Ние се срещахме с бизнесмени, политици, а и направо с мафиоти".

Това каза пред Нова телевизия Керим Караали, който е бил ръководител на Бизнес центъра в ДПС преди назначаването на Ахмед Емин в партията.

Емин се самоуби на 17 октомври тази година в дома на лидера на партията Ахмед Доган.

Според Караали "по това време партията е била много затруднена".

"Нямахме пари, спираха ни телефоните, парното. В централата работеха около 28-30 души, които не получаваха редовно заплата. И когато идваха бизнесмени, искахме от тях по 1000 долара, 1000 марки. След това ги вкарвах при Доган. Той взимаше парите в касата", разказа още Караали пред Нова телевизия.

Според него по това време ДПС е било търговска партия. Караали твърди, че парите се прибирали от Ахмед Доган и Касим Дал.

"При нас няма документи, няма подписи. Всичко бе устна договорка", добавя още той.

Бившият председател на Бизнес центъра в ДПС на няколко пъти каза, че партията е участвала в продажба на петрол от Русия за Турция. Той каза още, че се е срещал и със Стьопата, който бе убит ден след атентата срещу Илия Павлов.

Стьопата е бил посредник за връзката между Рем Вяхирев и ДПС. Караали казва, че има подписано Пълномощно от Касим Дал. "Това не са клевети. Това са действителни случаи", подчерта още Караали.

С Доган най-много общуваше убитият бизнесмен Фатих, каза още Керим Караали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

97

sadasdsa

преди 13 години

*** прасета --> kirli domuz kesme !!!!!

96

Georgi

преди 15 години

Като си турчин и няма за кой да гласуваш тук, заминавай отвъд Босфора да си намериш партия.

95

Comment

преди 15 години

Е Веско, не си прав! И *** не е права и баща ти не е прав! Само тов не! Да не гласуваме. Така ще си останат пак същите на власт!!!! Само това не! По - добре пусни празна бюлетина, но гласувай до дупка! Ако не гласувяаш ще признаят гласа на измекярите! Като не искаш никой от тези, гласувай по съответния начин, а не да не отидеш да глаува да гласуваш! Те толкова години само това и правят, да ни отвращават та да не гласувами и да се "самоизберат" отново и отново!

fallback