Ахмед Доган засега мълчи. Снимка:Булфото
fallback

Във връзка с изявлението на Керим Караали по Нова телевизия Софийската градска прокуратура е възложила на ДАНС проверка за изясняване на изнесените данни.

Караали твърди, че е "ръководил т.нар. Бизнес център в Движението за права и свободи (ДПС)".

"Ние се срещахме с бизнесмени, политици, а и направо с мафиоти", заяви директно предшественикът на Ахмед Емин в партията.

Самият Емин се самоуби на 17 октомври тази година в дома на лидера на партията Ахмед Доган.

Според Караали "по това време партията е била много затруднена".

Часове след признанията по теливизията, депутатът от ДПС Ахмед Юсиен заяви, че Караали е бил портиер:

"Аз не знам той да е работил това, което е работил Емин. Нямало е такъв човек“, отсече Ахмед Юсеин.

Запитан дали ДПС е имало финансови затруднения в началото на своето създаване, депутатът каза, че преди
да получат субсидията, по закон, както е сега, партията се е издържала от членски внос в размер на 50 лв.

В открито писмо до главния прокурор известните учени проф. Кръстьо Петков, доцент Боян Дуранкев и финансовият експерт Кольо Парамов, заявяват, че Керим Караали заслужава да бъде национално и международно закрилян, независимо от подбудите, накарали го да проговори години след криминалните събития.

 "Доказателства за това как висши политически функционери не само контролират, но организират и управляват престъпни бизнес мрежи бяха дадени пред стотици хиляди телевизионни зрители.

Караали преодоля страха и неписаните закони за отмъщението и проговори с факти - цитирайки имена, сделки, препоръчителни писма и други подробности от действащите задкулисни партийни мрежи", се казва в писмото до Борис Велчев.

"Ред е на специализираните органи - прокуратура, следствие, антикорупционни комисии - да реагират според конституцията, законите на страната и европейските стандарти за съответствие на поведението на властимащите с общоприетите демократични правила.

Даваме си сметка, че най-тежка ще е мисията на Главната прокуратура, която би трябвало да се самосезира по разкритията. Очакваме, че над замесените персони в този безпрецедентен криминално-партиен скандал няма да бъде разпънат политически чадър.

Надяваме се на продължение на започналото разплитане на корупционите мрежи по висшите етажи на властта, нанесли тежък удар върху външния имидж на България и причинили огромни финансови щети на гражданите данъкоплатци", пишат още проф. Кръстьо Петков, доцент Боян Дуранкев и Кольо Парамов.
 

Dnes.bg припомня, че вчера лидерът на Федерация "Справедливост-България" Сезгин Мюмюн изпрати  открито писмо до Ахмед Доган, в което му задава седем въпроса.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

56

караджата

преди 15 години

Не съм привърженик на писането по форуми ,но считам че трябва да споделя моето виждане по въпроса с Вас,а то е следното: От наша страна само с приказкин но без действия няма да постигнем нищо.За дасе промени сегашното статукво трябва да се изземе властовия ресурс на ДПС(т.е.да се отстранят тяхните кадри от различните министерства,агенции и други държавни ведомства,както и от общинските управи).Редно е господата министри ,директори на агенции и други ръководители на различни институции да отстранят("батко,братко,баджанака,свата,племе нника и т.н.") фамилните кланове и тръстове на ДПС. А колокото до Доган не считам че трябва толкова да му обръщаме внимание.По важно е да изкореним порочните практики и да гледамена пред.Така считам аз.Чао!

55

Крали Марко

преди 15 години

Не,не беше знойна красавица , а" опитната куртизанка" Валерия Велева.

54

Бай Хой

преди 15 години

Евала 51-ви, моного точно ... отдавна не бях се кефил така на политически виц.

fallback