Снимка: Булфото
fallback

"Парите в ДПС пристигаха във войнишки мешки", заяви пред БНР бившият зам.-председател на движението Гюнер Тахир по повод разкритията на Керим Караали днес за връзки на движението с мафиоти.

Първо парите минавали през Ахмед Доган и той вземал колкото си поиска.

"Всеки идваше, вземаше и никой не отчиташе нещо, заяви Гюнер Тахир. Знам, че Керим Караали беше доверен човек на Ахмед Доган. Годините, за които говорим, наистина имаше проблеми с финансирането на ДПС.

Имаше периоди, в които 11 месеца не са плащани заплати в централата на движението", каза още Гюнер Тахир.

Той заяви, че партията на Доган е получавала пари от първата частна петролна компания в България „Елпида“, както и от фирми на бившата „Мултигруп“.

През 1994 година е създаден т.нар. Бизнес център на ДПС. Йордан Йорданов бил първият му ръководител, като сформирал и собствен екип, твърди още Тахир.

"Те работеха не толкова за партията, колкото за самия Доган. ДПС е бизнес формация", заяви бившият зам.-председател на движението.

Той допълни, че когато пристигнал за първи път в централата през 1993 г., се ужасил от липсата на каквато и да било финансова дисциплина.

Първите заплати в ръководството на ДПС получавали на ръка от Кадир Кадир.

До края на живота си пък Илия Павлов работил в тандем в лидера на ДПС.

Според Тахир, в Турция никога не са приемали Доган насериозно заради миналото му на агент на комунистическите тайни служби. 

След изявленията на Каарали пък Софийската градска прокуратура възложи на ДАНС проверка за изясняване на изнесените данни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

127

преди 15 години

ДПС на резани л**** замириса.Стриче им се на ***,ама че го ядът дебелия на изборите.

126

преди 15 години

Снимка: Булфото На 4 години затвор осъди Окръжен съд Стара Загора, бившия заместник- кмет на града Тихомир Томов.......та едните крадат другите се борят срещу тях

125

преди 15 години

Ае ка ще я изкупи,като Странджата е защитена местност и резерват.Ти гледаш ли се какви глупости пишеш ?Дори по някакви свръхестествени причини да я закупи,някой трябва да живее там.Все едно ти да отидеш да живееш в Стамбула и всеки момент да те убият.

fallback