Президентът Георги Първанов поздрави днес новоизбрания президент на САЩ Барак Обама, съобщиха от пресслужбата на държавния глава.

"По случай избирането Ви за президент на Съединените американски щати, приемете от мое име и от името на българския народ най-сърдечни поздравления и искрени пожелания за успех във Вашата високоотговорна мисия начело на една велика държава, призвана да играе първостепенна роля на световната арена", се казва в поздравлението на Първанов към Обама.

"Вашата победа е безспорен израз на високото доверие, което американският народ Ви гласува в стремежа си за промяна и обновление пред предизвикателствата на все по-динамично развиващия се свят", се допълва в поздравлението.

"Република България високо цени приятелските отношения между нашите две страни, които през последните години прераснаха в стратегическо партньорство и бележат безпрецедентен в 105-годишната им история връх.

Позволете ми да изразя своята увереност, че с Вашата подкрепа отношенията между България и САЩ ще продължат да се развиват и занапред на основата на най-тясно сътрудничество и доверие и стратегическото ни партньорство ще получи допълнителен тласък както в двустранен, така и в световен план", подчертава Първанов в обръщението си към Обама.

"Убеден съм, че Съединените щати по време на Вашия мандат ще продължат да бъдат начело в усилията на международната общност за изграждането и утвърждаването на един мирен и проспериращ свят", се заключава в поздравлението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase