Доган зове прокуратурата да публикува писмото на неговия подчинен. Снимка: БГНЕС
fallback

Лидерът на Движението за права и свободи Ахмед Доган призова прокуратурата да публикува писмото на началника на кабинета му Ахмед Емин, който се самоуби в сараите му в Бояна на 17 октомври тази година.

"Настоявам прокуратурата да извади писмото на Емин, в него няма тайни", заявява Доган пред вестник "Труд".

Лидерът на ДПС е "учуден, че разследващите органи не оповестяват документа, към който има засилен обществен интерес".

Писмото е написано на лист от малко тефтерче, то започва с обръщението:

„Г-н Доган,
Никога не съм бил предател или изменник на родината си Република България. Всичко това, което става, е един чудовищен сценарий за връщането на България на равнището на 1989 година. Вие сте били и ще бъдете осторожник и защитник на националната сигурност на страната ни. Не се чувствам жертва или употребен. Това, което става - така е било писано...", написал Емин.

След това има няколко изречения за най-близките на Ахмед Емин.

Накрая в писмото той е написал датата и часа: 17.10.2008 г. - 12,30 часа.

Доган недоумява защо от разследването изтичали недостоверни факти за съдържанието на това писмо.

Има голямо разминаване и аз почвам да мисля, че това е нарочно, казва Доган.

Лидерът на ДПС подчертава, че Емин никога не е бил издигнат до ранг да му бъде дясна ръка или шеф на политическия кабинет, както той по всяка вероятност се е представял.

Той е отговарял за разпределението на държавната субсидия за партията.

"Трябва да установим картината, защо се е самоубил, сега търсим мотивите, редим пъзела. Разбирам колко обществото е потресено, затова ние имаме най-голямата полза от излизане на истината наяве. Не мога да разбера това мислене на хората - щом се самоубива там, където живее Доган, значи има нещо много страшно около Доган и ДПС - няма такова нещо", казва лидерът на Движението за права и свободи.

Доган пита и кой е пуснал в медиите, че Емин говори за 1985 година.

"Истината е, че той е предупредил за възможност от връщане на събитията от 1989 година, когато в България се развихри антитурската омраза, и това е новото в писмото", подчертава Доган и пита: "И прокуратурата знае, че за тази година става въпрос, и полицията знае, а защо не изяснява фактически нещата?"

По-рано в понеделник от Районната прокуратура в София съобщиха официално, че Ахмед Емин се е самоубил.

По случая е образувано досъдебно производство за склоняване към самоубийството, сочат данните на прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

147

Анонимен

преди 14 години

Всички турци , които си мислят , че българия трябва да стане турция- да си ходят в турция.

146

Тошо

преди 14 години

кой каквото ще да си приказва, но турците трябва да си ходят от България

145

Атила

преди 15 години

Явно някои хора тук, много обичат да трият неудобните мнения. И след това медиите в България били свободни за изказване на обикновенните хора. Просто това административно , което ми е изтрило четири постинга, да вземе и да се гръмне, за да не се наложи да я върши някои друг, тази досадна работа. *** и комунистическите ти нещастници ***. Че нямам все още хакерски програми, но това не означава че не мога да си намеря, ще го хакна този проклет сайт, пълен с комунистически ***. В моят блог, публикувам статии от този сайт, но никога не прилагам линк към сайта, защото не си заслужава честа да се рекламира комунистически сайт, където се трият неудобни мнения. Нека да вървят и да ме съдят за авторски права след това някои човеченца. ПЪЛНИ НЕЩАСТНИЦИ СТЕ ТУК! МОДЕРАТОРСКИ И АДМИНИСТРАТИВНИ *** ТАКИВА.

fallback