След седмица може да бъде разглеждан въпросът с разработката "Лиани", заяви Минчо Спасов. Снимка: БГНЕС
fallback

След седмица може да бъде разглеждан въпросът с разработката "Лиани". Това заяви пред журналисти председателят на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред Минчо Спасов.

Десет депутати поискаха да се свика извънредно заседание на комисията в сряда, на което да бъдат изслушани министърът на вътрешните работи Михаил Миков и председателят на ДАНС Петко Сертов.

Предложението е на депутатите от ПГ на ДСБ Елиана Масева и Атанас Атанасов и е подписано от представители на всички опозиционни групи.

Искането е Миков и Сертов да дадат данни за работата на двете ведомства по оперативното дело "Лиани", както и да предоставят наличните при тях писмени материали, свързани с разработката.

Освен Петко Сертов на заседанието на комисията беше поканен и ген. Кирчо Киров - директор на Националната разузнавателна служба.

Петко Сертов отказа да отговаря на конкретни въпроси на журналисти, свързани с разработката "Лиани", но заяви, че ако такава разработка има в ДАНС, тя ще бъде предоставена.

Dnes.bg припомня, че след смъртта на Ахмед Емин лидерът на ДСБ Иван Костов заяви:

„Има едно дело - „Лиани“, което разкрива черната каса на ДПС, и Демократи за силна България се опитаха да привлекат вниманието на парламента и на ДАНС по това дело“.

Това дело беше прикрито. В него са разкрити хората, обслужвали черната каса на движението, с точни адреси и т.н., уточни Костов на 18 октомври тази година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

rumen221

преди 15 години

Сидорчо,В първите си четири изречения, си допуснал две граматически и две езикови грешки. Открий си ги сам!Колкото до мен, екстремистките думи и действия на партия Атака са ми дълбоко противни, но появата на една етническа партия, неизбежно води до появата на друга и сега ще ги търпим. Лично аз, винаги съм смятал за крайна истина думите на Г.С.Раковски - "Любовта към отечеството предхожда всички човишки добрини"

15

Сидорчо

преди 15 години

Абе 14 то е ясно и с невъоръжено око, че в "атака" сте само прости, недодялани, гамени и хулигани. А като се вземе в предвид и водача ви, сте и шизофреници. Научете се поне малко на книжовен български език да пишете. Такава дума "ЦУнГЦВАНГ" и понятие в българският език няма. Няма и в немският, от където би трябвало да идва.

14

rumen221

преди 15 години

"Цунгцванг" - положение в шаха при което каквото и да играе играча губи...Битката на тиранозаврите Станишев и Първанов, за господство в държавата и ПАРТИЯТА и за титлата Пръв тиранин - продължава нормално кърваво..., труповете и от двете страни са в нормата, но ранга им расте!!!А. След поредния удар на Станишев - разкриването на "къртицата" в ДАНС(Драшков), последва на Първанов - разкрита бе "къртицата" в ДПС..., която от срам взе, че се "самоуби"...Факти;1."Самоубийст вото" на дясната ръка на Ахмед Доганов, дойде веднага след среща на мин. Миков с началника на *** - (службата за борба с наркатиците в САЩ). А.Доганов казва не съм знаел колко лица има този човек... - ВЕРОЯТНО ЕДНО ОТ ТЯХ Е АГЕНТ НА ***???..., И ТИЧА НА ДОКЛАД ПРИ АМЕРИКАНСКОТО ПРЕСАТАШЕ..., А ТЕ ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ СА РЕЗИДЕНТИТЕ НА ЦРУ..., и имат право на убийства в защита на американските интереси!!!2. Странна информация извира от Следствието, а Полиция, Прокуратура и Следствие изглеждат по детски наивни и неопитни И БЪРЗАТ ДА ЗАКРИЯТ ДЕЛОТО И ПРИКРИЯТ УБИЙСВОТО..., А ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР ФИЛОСОФСТВА ПРЕД МЕДИЙТЕ НА ПРАВНИ ТЕМИ...Б. Първанов готви нова мощна атака, чиято крайна цел е въвеждане на извънредно положение и назначаване на служебно (лично негово) правителство...Факти;1. Пишат се няколко писма със заплахи до лидери на Атака... След като някой от тях бъде убит или дори пострада при автомобилна катастрофа, няколкостотин привърженици на Атака (много от тях подставени лица на Първанов), ще счупят няколко витрини в центъра на София и...., о небесен час..., силно загрижения президент ще обяви на основание Чл. 100(5) от Конституцията, извънредно положение...2. Парламента веднага ще приеме извънредното положение, и ..., о втори звездан час - Президента назначава служебно (негово) правителство...,С ТОВА ВЛАСТТА В ПАРТИЯТА И ДЪРЖАВАТА СТАВАТ НЕГОВИ...., ЗА КОЛКОТО ВРЕМЕ ТРЯБВА, ЗА ДА СПЕЧЕЛИ СЛЕДВАЩИТЕ ДЕМОКРАТИЧНИ ИЗБОРИ... ИЗВОД; ТОЧНО ЗАРАДИ ПАСКВИЛА, КОЙТО НИ СЕ РАЗИГРАВА, И ЗА ИЗБЯГВАНЕ НА ИЗКУСТВЕНО ПРЕДИЗВИКАНИ КРЪВОПРОЛИТИЯ, СЪДЕБНАТА ВЛАСТ (СЪД, СЛЕДСТВИЕ, ПРОКУРАТУРА), ТРЯБВА И НА ПРАКТИКА, А НЕ САМО ПО КОНСТИТУЦИЯ, ДА Е НЕЗАВИСИМА ОТ ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА !!! Е ДА АМА НЕ Е!ПРИВЪРЖЕНИЦИ НА АТАКА, - НЕ СЕ ПОТДАВАЙТЕ НА ПРОВОКАЦИИТЕ НА ВЛАСТТА!!!

fallback