След седмица може да бъде разглеждан въпросът с разработката "Лиани". Това заяви пред журналисти председателят на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред Минчо Спасов.

Десет депутати поискаха да се свика извънредно заседание на комисията в сряда, на което да бъдат изслушани министърът на вътрешните работи Михаил Миков и председателят на ДАНС Петко Сертов.

Предложението е на депутатите от ПГ на ДСБ Елиана Масева и Атанас Атанасов и е подписано от представители на всички опозиционни групи.

Искането е Миков и Сертов да дадат данни за работата на двете ведомства по оперативното дело "Лиани", както и да предоставят наличните при тях писмени материали, свързани с разработката.

Освен Петко Сертов на заседанието на комисията беше поканен и ген. Кирчо Киров - директор на Националната разузнавателна служба.

Петко Сертов отказа да отговаря на конкретни въпроси на журналисти, свързани с разработката "Лиани", но заяви, че ако такава разработка има в ДАНС, тя ще бъде предоставена.

Dnes.bg припомня, че след смъртта на Ахмед Емин лидерът на ДСБ Иван Костов заяви:

„Има едно дело - „Лиани“, което разкрива черната каса на ДПС, и Демократи за силна България се опитаха да привлекат вниманието на парламента и на ДАНС по това дело“.

Това дело беше прикрито. В него са разкрити хората, обслужвали черната каса на движението, с точни адреси и т.н., уточни Костов на 18 октомври тази година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase