Шефът на сините- Пламен Юруков. Снимка: БГНЕС
fallback

СДС настоява президентът и правителството на страната ни да осъдят действията на Русия срещу Грузия, се посочва в декларация за развитието на събитията в Грузия, приета от Националния изпълнителен съвет на партията.

СДС настоява за окончателно изтегляне на руските войски от Южна Осетия и се обявява против "надигащата се нова студена война, продиктувана от реваншистките действия на Русия".    

Според сините руските действия в региона са нанесли щети и са упражнили директен натиск към пожелалите членство в НАТО Украйна и Грузия, както и към богатите на петрол и газ централноазиатски държави.

Русия ясно показа желанието си да бъде монополист в транспорта на енергоносители от Централна Азия към Европа, се посочва в декларацията на СДС.

Днешна Русия ясно показа на света, че граничещите с нея бивши сателитни държави нямат право на самоопределение,завършва декларацията.

Всичко за кризата в Грузия

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

155

ЛОГОСА

преди 15 години

Plamene,искате да споменат СДС в медиите ли с този акт на С а м о о п р е л е н и е ! Че той Буш го каза на Путин ,, И ти си демократ но не като мен" Какво ревете за някакво съшито с бели конци право на самоопределение - НА СВЕТА ИМА ЕДНО ПРАВО - НА СИЛНИЯ и то във ВСЯКАКЪВ АСПЕКТ.Що се отнася до войната : Ще бъде гореща ,а не студена и не забравяйте ПОБЕДИТЕЛЯ НЕ ГО СЪДЯТ ЗАЩОТО НЯМА КОЙ , А НЕ ЗАЩОТО Е НЕВИНЕН.

154

Петьо Димитров

преди 15 години

Много е забавно, как толкова много бль'гарчета са тъй отявлени про-НАТО и САЩ и така силно, анти-Русия. Намирам, че има грешки в познанието и интерпретацията на много събития в съвременната история. Ето няколко пункта:1) Отъждествява се СССР и Русия, а пък те са много различни държави, най-вече в Русия не влизат "братски републики", няма СИВ и Варшавски Пакт (но има Северо-Атлантияески Пакт .. );2) Плямпа се, че Русия се управлявала от КГБ, което е много противоречиво: защо не се плямпа, че Буш- старши е бившия директор на ЦРУ, и то от онова време, когато пламанаха най-отвратителните афери, като оръжие-наркотици-Иран-Никарагуа-контри и т.н., т.е. ЦРУ в миналото и сега, си е баш ортак-а на КГБ-то ха-ха :lol: 3) Не знам, дали сте забелязали, че след 11-септ. антентати, САЩ буквално се "болшивизираха". Не забелязвате ли значките по реверите на всички полит-функционери (Апаратчици) в Конгреса и другаде - досущ като членове на Политбюро на КПСС- с това маркират, че са "патриоти" ха-ха Не знам, доколко ви е ясно също, че днес САЩ въобще не са "свободна и демократична държава". Единственото вярно е, че са все още "Република" 4) От няколко дни излезе наяве и друг "мотив", което е във връзка със назряващата Световна Финансово-Икономическа Криза. Става дума за дългото бездействие на Белия Дом по въпроса иза сегашните решения държавата да "изкупува" банките и др. институции, които са пред фалит (предполагаемата сума е 1,000 милиарда). Много западни наблюдатели тълкуват това така: "За САЩ дълги години думата "социализъм" беше "*** дума", но с действията си днес правителството превръща САЩ в социалистическа държава - "частния дълг на еврейските банки се преразпределя върху гърба на данакоплатците" ....На лице е явно "болшивизиране" на САЩ, а единственото добро, което политическите наблюдатели предричат е, че няма да имат пари за още "войнички", както и да подържат колосален военен бюджет .... Айде, другари и другарки .."Да ви е честит Язовира" .. както рекъл някога бай ви Тошо

153

Bulgarin ot Germania

преди 15 години

na izborite. TOI E GLUPAK !! Sashto kato platenata US-marionetkaSimeon Pasi.

fallback