Снимка: БГНЕС
fallback

Противопоставяне и нападки белязаха началото на новата есенна сесия на 40-тото Народно събрание.

Представителите на управляващата коалиция изтъкваха колко безсилна е опозицията в опитите си да бутне управлението, което от своя страна работело за модерна и силна България.

Опозиционните лидери пък наблегнаха на изчерпаното управление на тройната коалиция и на общите си действия за свалянето на кабинета.

Воеводата Красимир Каракачанов сложи клин между управляващи и опозиция, изтъквайки, че "няма значение кой предлага и работи по разумните неща за България – от опозицията или от управляващите".

"Трудно ми е да разбера какво обединява опозиционните партии", посочи председателят на ПГ на Коалиция за България Ангел Найденов и наблегна върху "провала на инициативата за подписка за „уволнение“ на правителството".

"Вместо сходство на идеи днешната опозиция ни предлага безпринципен съюз на фигури в името на управленската цел", каза зам.- председателят на ПГ на ДПС Лютфи Местан.

НДСВ остава в коалицията – бе основната теза в словото на жълтият парламентарен шеф Пламен Моллов.

"НДСВ остава в управлението, за да не се помпа инфлацията, за да има граждански контрол, за да дава политическо представителство на либералните и центристки идеи", каза той.

По думите му "обществото не желае да оцени сега съществуващия консенсус на управлението".

"Лятото показа, че не може да се говори, че опозицията в България е безпомощна", каза на свой ред лидерът на ДСБ Иван Костов.

"Не е логично след тежките европейски критики и безпрецедентните санкции по европейските фондове парламентът да счита, че няма задължение да упражнява натиск и контрол", заяви ръководителят на ПГ на Българска нова демокрация/БНД/ Борислав Ралчев.

Председателят на ПГ на ОДС Йордан Бакалов посъветва управляващите да се върнат в нашето време и да спрат да се катерят по „исторически поляни и планински курорти, където си губят разсъдъка“.

Волен Сидеров пък бе категоричен, че повече няма да се занимава с кабинета "Станишев".

"Няма да се занимавам повече с това правителство. Но Вие, г-н Станишев, поискахте война с това правителство и ще я получите", завърши националистът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

BOIKO

преди 15 години

BOIKO IZJAG GI KOMUNISTI I TURCI

30

преди 15 години

ot fanatiziran fes po-gadno niama,zatova da gi izselim v ...amerika,neka vzemat i *** i da poajat kak se integrirat maimuni

29

гадния

преди 15 години

гадните комунисти,и след смърта им ще останат пак гадни ,

fallback