Снимка: БГНЕС
fallback

С 60%, до 282 лева се повишават енергийните помощи за социално слабите домакинства, обяви премиерът Сергей Станишев.

Тази помощ ще обхване 360 000 домакинства, защото границата за нея се увеличава с 20 процента, уточни той.

С 25 на сто - от 120 лева на 150 лева, се повишава еднократната помощ за учениците в първи клас.

Помощите за семействата с деца-първокласници ще обхванат 42 000 деца.

За първи път тази година ще се дадат по 30 лв. на ръка на родителите с първокласници. Тези средства ще са за учебни помагала. Якетата, обувките и екипчетата вече се подготвят.

„Искрено се надяваме, че семействата ще се консултират с учителите и ще купят допълнително това, от което имат нужда децата им”, обясни Масларова.

По 100 лева еднократна помощ ще получат 483 000 пенсионери, допълни министър Емилия Масларова.

Премиерът пък заяви, че правителството има сравнително голям бюджетен излишък заради разумната си фискална политика и той ще бъде изхарчен по прозрачен начин.

"Близо половината от излишъка ще бъде похарчен за социални дейности", добави той.

Харченето на излишъка ще се обсъжда в петък от Съвета на управляващата коалиция и след това в Народното събрание, каза Станишев.

В България се оформи един разрушителен анти-български триумвират, който обединява ГЕРБ, "Атака" и ДСБ, заяви още Сергей Станишев, след като бе помолен да коментира твърденията на опозицията, че бюджетния излишък ще се харчи по непрозрачен начин.

"За съжаление това се очаква като една евентуална бъдеща коалиция, която ще съчетава авторитаризма на Иван Костов, който направи една безобразна приватизация с екстремизма на "Атака", която отрича всичко градивно и популизма на ГЕРБ, който обединява по нещо от двете", изтъкна министър-председателят.

Според него този триумвират не предлага нищо като програма, но винаги е готов да срине всичко градивно, което се предложи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

65

edna maika

преди 15 години

kakvo si misli vsiaka maika predi da prati deteto si na u4ili6te ......vsi4ki bedni deca 6te sa ednakvo oble4eni a decata na bogata6ite sas skapi ekip4eta a bednite kato voini4eta oble4eni po edin i sa6t na4in s evtini koito 6te struvat 30 lv a nie 6te kagem ne po 150 lv podarak ot milostivata ni dargava i kakvo bihte kupili vie gospodin ministar s 25 lv degki tiva sa vi samo za kafe sigorno a na nas maikite za vsi4ko na edno malko dete kakavo pravite s kpasivata ni dapgava goniteni

64

преди 15 години

Значи не можеха да дадат на учителите исканите увеличения, защото това щяло да доведе до инфлация; не можеше в края на годината да дадат от излишъка за добавки към заплати и пенсии, защото и това щяло да доведе до инфлация.Сега, при очевидно започналата предизборна кампания, дадените допълнително пари вече не са инфлационен фактор, така ли? Преди избори може да се купуват пенсионерите и *** с такива мерки и това вече не е вредно за икономиката?Как може да са толкова безпринципни и лицемерни тези политици?

63

преди 15 години

явно кумунист е диагноза-тежка форма на идиотизъм!!!цяло лято им стояха хотелите празни и сега решиха да ги напълнят с пенсионери и сами да си платят.тези трябва да бъдат забранени с закон.а когато му видя гадната усмивка сутрин ми се разваля целия ден

fallback