„Политиците са богатите у нас и те са ръка за ръка с олигарсите“, заяви  лидерът на Обединения блок на труда Кръстьо Петков.

Според него България има исторически шанс да се пребори с олигархията благодарение на членството си в Европейския съюз.

Петков изтъкна, че посещението на ръководителя на Европейската служба за борба с измамите у нас ОЛАФ през август е всъщност последно предупреждение към България да покаже конкретни резултати и наказани за злоупотребилите с пари от ЕС.

„Ако до октомври такива резултати не бъдат показани, напълно реална е опасността от спиране на парите по оперативните програми за страната ни“, изтъкна отново Кръстьо Петков.

Председателят на Обединения блок на труда бе категоричен, че правителството не трябва да дава 60 млн.лв. на млекопроизводителите, докато не получи одобрението на ЕК, но отбеляза, че трябва да се намерят начини за подкрепа на българското производство.

По инициатива на новосформирания граждански експертен съвет за наблюдение усвояването на средствата от Европейския съюз, най-вероятно през октомври, страната ни ще бъде домакин на международна конференция за пресичане на корупцията с евросредства.

В нея ще участват експерти от държавите-членки на ЕС, българските им колеги и представители на гражданския сектор, обяви Петков пред БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase