Премиерът Сергей Станишев каза пред българските дипломати, които участват в годишната конференция на ръководителите на дипломатическите представителства на  България в чужбина, че правителството и управляващата коалиция възприемат Доклада на ЕК за България като инструмент да се помогне на страната да свърши още повече.

"Трябва да удвоим усилията, да ги засилим максимално, да постигнем вътрешна мобилизация за свършване на конкретна работа и за представяне по добър и ясен начин това, което се прави в страната", посочи Станишев.

По думите му последните три години са изключително успешни в напредъка на България в икономически план.

"Ние сме открити към всякаква критика, съвет, помощ, които са добронамерени, имаме амбицията да свършим много повече в областта "Правосъдие и вътрешни работи", но не би трябвало и не е редно да се създават двойни стандарти", каза премиерът.

"Влизаме в период на подреждане на българската държава след доста хаотичния преход, през който преминахме - преход, който беше много болезнен и в който бяха направени не малко и глупости", призна Станишев.

Министър-председателят обаче отбеляза солидното положение и тежест на страната ни в международните отношения.

"България се утвърждава все повече като водеща в региона страна, с авторитет, която е стабилна и която може да гарантира регионалното сътрудничество, каза Станишев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase