Библията ни. Снимка: Булфото
fallback

„Обвиненията за злоупотреби със средства по САПАРД трябва да минат през съдебната система и да завършат с присъди или оневиняване“.

Това обяви днес в ефира на Дарик радио министърът по европейските въпроси Гергана Грънчарова.

„Готова съм да застана пред влака, за да защитя разделението на властите, но към съдебната система има натрупани много възражения“, добави тя.

Според нея, критично важно е преоценката на нещата сега да се извърши от институцията, която е призвана да направи това.

„Стабилна е онази държава, в която решенията се взимат от институциите, които са овластени за тях“, е мнението на министъра.

„Много често решенията са на една ръка разстояние. И други страни са имали нашите проблеми, и сега европейски държави се разтърсват от политически кризи и насрочват извънредни избори.

Но за нас е важно да направим бърза преоценка, защото математиката е шокираща“, каза още Грънчарова

„В момента Плугчиева е в Брюксел, колегите в МФ работят по проектите от ФАР и САПАРД и трябва да дадем доказателства на нашите партньори, че националното финансиране трябва да бъде възобновено“, допълни министърът.

„Промените са наложителни, а съпротивителните сили са ожесточени“, каза още министърът по европейските въпроси.

Според нея това е нормално: всяка реформа се сблъсква със съпротива, но промяната ще се случи и това е голямото предимство да си член на ЕС.

„Страната стъпка по стъпка започва да живее с комплекс на европейска страна, посоката е важна.

Докладът, колкото и критичен да е, е един работен документ. В сряда той ще се превърне в нашата Библия за работата ни занапред“, заяви още министърът. 

На въпрос дали Първанов трябва да върне парите, получени за президентската му кампания от бизнесмен в списъка на ОЛАФ, министърът коментира, че има подобен пример в САЩ (когато от администрацията на Клинтън върнаха чек на вдовицата на Илия Павлов - Дарина). 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

57

Невена

преди 15 години

САМО АТАКА !!!

56

fofo

преди 15 години

съгласен съм че трябва АТАКА и само АТАКА срещу тези заради които ще сме дълги години длъжници на европа

55

Георги

преди 15 години

АТАКА Е ЕДИНСТВЕНАТА ПАРТИЯ, КОЯТО МОЖЕ ДА ИЗВЕДЕ БЪЛГАРИЯ ОТ КРИЗАТА

fallback