ГЕРБ ще участва самостоятелно на следващите парламентарни избори и ще търси общи точки за възможностите на следизборно сътрудничество с всички десноцентристки партии, членове на ЕНП.

Това заявява в писмо до лидера на ДСБ Иван Костов председателят на партията Цветан Цветанов.

"ГЕРБ ще участва самостоятелно на следващите парламентарни избори, защото вижда бъдещето и успеха на българското дясно не в механичните коалиции, а в общата воля за обединение на усилията на десните партии и привърженици за реализиране на общите ни политически цели", посочва Цветанов в писмото си до Костов.

Формалният лидер на партията отбелязва, че ГЕРБ потвърждава готовност за пълноценен и конкретен диалог на принципна основа с всички десноцентристки партии, членове на Европейската народна партия.

"Ние сме две партии, които провеждат реална десноцентристка политика. Вие от ДСБ - в българския парламент, ние от ПП ГЕРБ - в Европейския. Въпреки различията в политическия ни опит, независимо от разликата в подкрепата към двете партии, като членове на Европейската народна партия, ние намираме достатъчно основания, за да продължим да търсим общите точки за възможностите на следизборно сътрудничество", пише още в писмото.

"Пътувам за Казанлък и не съм се запознал с писмото, като се върна ще го коментирам", бе лаконичният отговор на Иван Костов.

Преди ден кметът обяви, че ГЕРБ няма да прави коалиция с БСП и ДПС, но призова лидера на ДСБ Иван Костов да разруши „магистралата между БСП и ДСБ в Столичния общински съвет”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase