Приемането на нов избирателен кодекс би трябвало да нормализира изборния процес в страната, заявиха пред БНР опозиционните депутати Елеонора Николова и Борислав Великов.

Елеонора Николова смята, че изборите в Сандански са показали, че страната се наблюдава “размиване на политическата система”.

“Хората трудно виждат разположението на политическите сили. Не е изненадващо, че те гласуват по симпатия и даже срещу заплащане”, каза депутатката от Единната народна партия пред БНР.

Тя упрекна политическите сили за настъпилата политическа мъгла и се обяви за ясно изразени политически блокове – десни, леви, центристки.

От своя страна депутатът от Българска нова демокрация Борислав Великов заяви, че с приемането на нов избирателен кодекс ще се спрат опитите на управляващите да правят промени в избирателните закони преди всички избори.

“Изборите се организират все по-лошо. Резултатите говорят, че управлението не се справя с местни избори в една община, какво да кажем за парламентарни”, които предстоят, попита риторично Великов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase