Лидерът на Движението за права и свободи Ахмед Доган допусна екип на столичен вестник в т.нар. Сарай в елитния столичен квартал Бояна.

Имотът е регистриран като 4-звезден хотел на името на фирмата "Делта епсилон", собственост на Красимир Дюлгеров и Румен Асенов.

На въпроса защо никой досега не е казал, че това е хотел Доган отговаря: Ами никой не е питал.

"Това е неформален клуб "Витоша", в който не всеки може да влезе. Има и членски внос, който е тайна", казва с усмивка Доган и не може да се разбере дали се шегува или говори сериозно.

Във фоайето на хотела под часовника има голяма икона на "Свети Георги победоносец", покровител на имота.

В двора има бял паун, който гордо се разхожда из градините.

В градината има и парник за тропически растения. Когато репортерите на в. Труд поискали да видят барбекюто преди кметът на столицата Бойко Борисов да го е бутнал, Ахмед Доган казва: Да дойде, ако му стиска.

Лидерът на ДПС казва, че овчарското куче, което е получил през 2004-та година от Борисов за рождения си ден работи по специалността си - охранител.

„Изкарва си хляба като охранява стадо. Нали е овчарско куче“, подчертава още лидерът на Движението за права и свободи.

Ахмед Доган признава, че се занимава с бизнес. "Не е тайна, че се занимавам с бизнес, но не с рекет, комисионерска дейност, продажба на наркотици, оръжие и пр.

Не се притеснявам от нищо, което правя", казва още Доган и съобщава, че в най-скоро време ще организира в градината в "Бояна" специална пресконференция, за да задоволи любопитството по финансовите въпроси и по всички останали теми.

Ахмед Доган посрещнал репортерите с атеве - високопроходимо бъги, което редовно кара в елитния столичен квартал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase