МВР иска промени, но парламента не ги прави, тройната коалиция просто е пагубна. Това каза днес кметът на столицата Бойко Борисов.

Не случайно в нашата история има рязане на ръце, няма обаче законодателни промени, защото лобито на крадците няма да ги приеме.

Когато ГЕРБ дойде на власт ще си спомня за Крумовите закони и за закона за изтребление на разбойниците, закани се кметът.

Спирането на кражбите и убийствата става със законодателни промени. Аз предлагам на крадец да се дават минимум 20 години. Задържаните престъпници трябва да се вадят от пазара за минимум 30 години.

Като българин вече ме е срам, че чакаме доклада и да дойдат чужденците и да ни кажат какво е положението в страната, аз съм казвал винаги, че тези, които се занимават с кражбата на коли, се занимават и с наркотиците.

Преди 20 дни в Лондон застреляха най-големия бос на кокаин и никой не пита англичаните защо не са разкрили убиеца, коментира Борисов по повод на изказването на заместник министъра на външните работи на Федерална Република Германия Ернот Ерлер за това, че България трябва да се справи със знаковите убийства и очакващия се негативен доклад на ЕК за страната ни.

Всяка една държава има проблеми с отвличанията и с поръчковите убийства и аз съм убеден, че колегите работят активно, но всичко става трудно.

Борисов взе и отношение по въпрос с ужасяващия случай на сестри Белнейски.

Убийствотото на сестрите Белнейски е недопустимо да не се разреши, защото има ДНК материал и всичко, което трябва да се докаже един убиец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase