"Българските политически партии зорлем правят фирмите за да влязат в сивата икономика като ги заставят да отчисляват от приходите си за партийните каси", каза неформалният лидер на ГЕРБ Бойко Борисов по време на кръглата маса за сивата икономика в България.

Борисов подчерта, че в момента правителството и държавата стимулират сивата икономика и определи днешната дискусия, ката абсолютно ненужна.
"През последните две десетилетия се правят корупционни схеми пред очите на всички управления, но се представят като законни и няма последствия. Някои от тези схеми са като учебник как се прави сива икономика", каза още Борисов.

Според него заради увеличеният акциз българинът пие пет пъти по-малко отколкото при управлението на НДСВ.

Кметът обаче поздрави правителството за извършената от него данъчна реформа.

Въпреки изсветляването на част от сивата икономика през последните 5 години след намаляването на преките данъци, през първото тримесечие на 2008 г. все още 1 млн. и 700 хил. души остават извън работната сила, 14% от българите са получили допълнително заплащане в плик през 2007 г.се казва в анализа на Центъра за изследване на демокрацията, който организира днешната кръгла маса в София.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase