България страда от свръхвисока инфлация, като в същото време стандарта на живот не се е променил. Това каза за БГНЕС Антонио Лопес, Генерален секретар на Европейската народна партия на Испания.

Лопес е и съветник по икономическите въпроси в Европейската комисия в Брюксел. „Трябва да изчистите организираната престъпност от образа на България, за да се подобри имиджа на страната ви”, каза още Лопес.

От срещата със съветника стана ясно, че сегашното правителство не следва предписанията на Европейската комисия за излизане на страната ни от икономическата криза и не полага и най-малките усилия, за да ги спазва.

Другият голям проблем у нас е организираната престъпност, с която още не сме се справили. Комисията е категорична, че в България корупцията е взела превес.

„През 2013-та година предстои изключване на страни от Европейския съюз и, ако дотогава не се справим с корупцията и престъпнността, България може да попадне в този списък”, това каза Румяна Желева, евродепутат в Брюксел от листата на ГЕРБ.

Тя лобира „Да се преведе Европа на български”, т.е. правителството да положи всички усилия да защитим членството си в Евросъюза. Факт е, че доскоро страните членки не са познавали България, са ни запомнили с поръчковите убийства и ниският стандарт на живот, ниските заплати и убийствената инфлация.

Желева спомена още, че заради нерешените ни индустриални проблеми като Кремиковци предстои налагане на наказателни клаузи за страната ни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase