Снимка: БГНЕС
fallback

"По никакъв начин моите решения не са били водени от политически мотиви", коментира вътрешният министър Румен Петков.

Министърът добави, че политизацията на МВР през изминали периоди от време е имала ясни параметри - подслушване на политици, кметове и депутати.

"Това са неща, които обществото трябва да знае, за да си направи извода с какво са се занимавали правоохранителните органи - дали с подслушване на опоненти, или с борба с организираната престъпност", добави Петков.

По думите му, има неща, които трябва да бъдат представени пред парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред.

"Има доста ясни индикации, че не просто е политизирана системата, а е употребявана", добави Петков.

В отговор на въпрос дали е вярно, че си е подготвил оставката, но все още не я подава, за да не изглежда, че това се случва под натиск, Румен Петков отговори: "фундаменталните разсъждения през последните дни искрено ме радват".

По повод въпроса дали ще си подаде оставката, единственият коментар от негова страна бе: "все пак да изчакаме гласуването", предвид предстоящото гласуване на внесения от опозицията вот на недоверие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

преди 16 години

"По никакъв начин моите решения не са били водени от политически мотиви",Ama razbira se 4e ne sa politi4eski! 4e toi koi pravi politika ?Vsi4ko e ikonomi4eski motivi. Az na tebe ti na mene!tova sa motivite na BSP i Rumen Petkov!

26

Вени Г.

преди 16 години

Нямам друго обяснение за защитата на пикльото, освен това, че пикльото има хомокомпромат за Сергей. Аз нямам никакво негативно отношение към гейовете, обаче Сергей, както и Румбата има предвид това.

25

преди 16 години

Р.Петков трябва да си ходи, колкото по-скоро толкова по-добре. В БСП не виждат ли, че този човек ги води в моргата? Ще чакаме да видим как ще ни одерат бившите ченгета, мутри по генетика, да видим българския Ал Капоне (ББ), дали ще се ограничи само с вдигането на данъците и полицейска, мутренска разправа с тия, които не го приемат за техен водач (ФЮРЕР - на немски език!). Да посърбаме и тяхната (на бившите ченгета = мутри) попара!

fallback