Лидерът на партия "Атака" Волен Сидеров определи петия по ред вот на недоверие срещу правителството на премиера Сергей Станишев като "парламентарно безсмислие", защото българският народ не вярва "нито на управляващите партии- БСП, ДПС, НДСВ, нито на хората, поискали вота- ДСБ, СДС, БНД и прочие".

Поради това, според Сидеров, днешните дебати в парламента са "ялови" и са нещо "като любовна сцена между импотентен мъж и фригидна жена".

Волен Сидеров предвиди, че ще бъде невъзможно да се свали от власт Румен Петков, защото той държи в ръцете си твърде много информация за "черните партийни каси", за връзките на президента Георги Първанов и други партийни лидери със съмнителни бизнесмени и престъпници.

"Нелепа е подкрепата, която тройната коалиция дава на министъра на вътрешните работи Румен Петков. По този начин вие предрешавате мнението на прокуратурата и служителите от ДАНС, защото като видят политическото решение, че вътрешният министър е невинен, те ще насочат действията си към оневиняването му", заяви още той.

"Премиерът Станишев пропусна шанса си да бъде европейски държавник, като не отстрани Румен Петков", коментира водачът на "Атака" и допълни, че възмущението от корупцията в страната е довело до предупреждения от ЕС, че с България няма да може да се работи.

В същото време Сидеров каза, че преди да имат моралното право да искат вот на недоверие, партиите от парламентарната опозиция трябва да се "оттърват" от всички хора и кръгове, които са замесени в престъпни  и корупционни дейности, групировки или други криминални структури.

"Трябва да се реже по-надълбоко", ако искаме да променим не само катастрофалното положение в МВР, но и в други важни обществени сфери: здравеопазване, образование и т.н., завърши речта си Сидеров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase