Снимка: БГНЕС
fallback

След като преди две седмици Георги Първанов заяви, че от медиите научава за скандала в МВР, днес той се "оплака", че никой не го информирал за случващото се в ГДБОП.

"Категорично твърдя, че никой не ме е информирал за разработка срещу Иван Иванов", каза президентът и уточни, че е разбрал за разработката от медиите.

Днес по време на дебатите по вота, тъмносиният депутат Атанас Атанасов обяви, че МВР-шефът е знаел за далаверите на Иванов. С разговорите на антимафиота с престъпния контингент били запознати още президента и премиера.

Двамата получили стенограмите на 26 и 27 ноември 2007-ма, а на 28-ми главният секретар на МВР Илия Илиев бил принуден да подаде оставка.

На въпрос дали ще свика Консултативния съвет по национална сигурност, държавният глава отговори: Ако на опозицията и трябва още една трибуна, за да каже това, което вече сме чули може и да стане, само че аз добре помня предишният консултативен съвет, когато двама от опозиционните лидери, които сега са най-гръмогласни дойдоха казаха си приказката и напуснаха дебата".

На въпрос ще остане ли МВР само да патрулира по улиците и да раздава лични карти, държавният глава изтъкна, че "направените предложения са допълнителна необходима стъпка".

"Дали обаче тя ще бъде достатъчна, за да може МВР да е действена система, да може да защити сигурността на гражданите?!", попита държавният глава.

Искрено съжалявам, че нашите съседи и братя от Република Македония не получиха покана за НАТО, каза още президентът.

Държавният глава акцентира върху това, че българският национален интерес е европейската и евроатлантическа перспектива на Македония. Първанов посочи, че за тази перспектива е необходимо да бъдат изпълнени всички критерии за членство, като един от тях са добросъседските отношения. България ще продължи да настоява и за европейското и евроатлантическо бъдеще на Македония, добави президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

наблюдател

преди 16 години

КАК НЕ ТЕ Е СРАМ БЕ *** ДА ЛЪЖЕШ ЕДИН ЦЯЛ НАРОД ! ТА НАЛИ ДАНС СЕ ОТЧИТА И ИНФОРМИРА И ТЕБ ! ВМЕСТО ОЛИЦЕТВОРЕНИЕ ОБЕДИНЕНИЕТО НА НАЦИЯТА , ТО ТИ СЕ ПРЕВЪРНА В СИНОМИМ НА ИЗМАМАТА ПОШЛОСТТА И ЛЪЖАТА ! НА ВСИЧКО ОТГОРЕ СИ ВИНОВЕН ЗА ТОВА СКАПАНО ПРАВИТЕЛСТВО , ЧИИТО КРЪСТНИК СТАНА ТИ ! ГОЦЕ , ИЗЛИШЕН СИ , *** СИ !

29

Томов

преди 16 години

Искаш да минеш по-нисък от тревата, но всички те знаем, че си вътре в далаверата.

28

Мамин Златен

преди 16 години

То вече не знае човек да се смее ли , да реве ли...

fallback