Премиерът Сергей Станишев трябва да реши сам дали вътрешният министър Румен Петков да излезе в отпуск докато тече проверката на прокуратурата и ДАНС.

Това коментира преди началото на заседанието на ПГ на ДПС зам.-председателят на партията Юнал Лютфи.

По-рано днес Сергей Станишев заяви на пресконференция след заседание на ИБ на БСП, че не е обсъждан вариант Румен Петков да излезе в отпуск и не мисли, че министърът може да затрудни работата на проверяващите органи.

От другия коалиционен партньор НДСВ също засвидетелстваха подкрепа за действията на министър-председателя Сергей Станишев за случващото се в МВР

"Той е най-сериозен гарант за изясняване на случая", каза зам.-председателят на парламентарната група на НДСВ Станимир Илчев.

Попитан дали министър Румен Петков трябва да си подаде оставката, Илчев посочи, че НДСВ не намира за уместно да подсказва на Румен Петков какво да прави.

Междувременно Сергей Станишев обяви, че очаква солидарно действие от страна на партньорите от коалицията, което да е базирано на факти.

"Нито една от партиите в управляващата коалиция не бива да се дистанцира и да смята, че случващото се във вътрешното министерство не я засяга", каза той.

Станишев съобщи още, че вече е информирал президента за ставащото в МВР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase