Снимка: wikimedia.org
fallback

След като от Европейската комисия спряха плащанията за България по трите най-важни предприсъединителни програми, ИСПА, САПАРД и ФАР, заради сигнали за измама и корупция при предишните траншове на финансовата помощ, правителството на тройната коалиция реши да предприеме спешни мерки.

Кабинетът, начело с премиера Сергей Станишев, прие план за действие за предприемане на корективни действия в хода на прилагането на предприсъединителни програми и структурните инструменти на Европейския съюз.

Целта е да се преодолеят идентифицираните слабости при изпълнение на предприсъединителните програми, които биха могли да се мултиплицират при проектите, финансирани от структурните и Кохезионния фонд на ЕС.

Мерките са свързани със засилване на предварителния контрол при изпълнение на проектите и програмите и на последващия контрол и одит, повишаване на административния капацитет, облекчаване и усъвършенстване на правилата и процедурите за изпълнение на европейските програми и проекти.

Реализацията им ще гарантира по-нататъшно усъвършенстване на системата за ефективно управление на средствата от ЕС. В противен случай България е заплашена от още по-сериозни финансови санкции от страна на Брюксел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

чунчо

преди 16 години

Представяте ли си!?Те НЕ СА НА ВЛАСТ!И ДРУГИ ПАПКАТ от еф!Мъка,боже,черна мъка!Ми те ще се изпоразболеят!Те тогава да видиш СТРЕС!!!:)))

11

без име , сещайте се

преди 16 години

Дайте ни парите , алчни еврокомисари, ние ги заслужаваме , предлагам да ги усвоим в съкратени срокове !!

10

АНАЛИЗАТОР

преди 16 години

ами първа грижа ще е, как не - това не са малко пари - МРЪСНИТЕ ПЕЛИКАНИ СЕГА ХОДЯТ НА РАЗШИРЯВАНЕ НА ГУШИТЕ СИ

fallback