Снимка: БГНЕС
fallback

Министър-председателят заяви в интервю за „Панорама“ по БНТ, че позицията на България за Косово "е много ясна".

"България ще установи дипломатически отношения, но трябва да го направим в най-подходящия момент", каза още Станишев и добави: "Трябва обаче да видим как косовските институции изпълняват плана Ахтисаари, който е единственият възможен план".

Сергей Станишев се застрахова като обяви, че разбира и позицията на Сърбия.

„Знам какво означава Косово за сърбите, бил съм там. Те в момента плащат цената на режима на Слободан Милошевич, който направи последната и фатална грешка именно в Косово", каза още той.

Според него процесът не може да бъде обърнат.

„Националният ни интерес е да има сигурност и стабилност на Балканите, които могат да се осигурят със силно международно присъствие и ясни ангажименти от страна на НАТО и ЕС. Това е причината България също да се ангажира с позиция за независимостта на Косово“, завърши премиерът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

79

Георги Мутафчиев

преди 16 години

Вижте сега, аз съм на 18, занимавам се изключително с история; Моето мнение е, че не трябва да признаваме Косово; Причините са 2:1во: В България има достатъчно много мюсюлмани (нямам нищо против), и тъй както сме почнали да признаваме, хич няма да се учудя, ако като стана примерно на 28 да си имаме и ние автономна провинция в България; 2ро: Слушайте бе хора, сърбите вече колко века са ни съседи, а какво правиме ние с тях, а? Може ли така?.. Подкрепяме терористи и наркотрафиканти; щото видете ли тежко им било положението; ами защо не дадат независимост на чеченците в Русия, ами на Баските? Ами на кюрдите? Кво става тука, а? Значи за едни може, за други не..? *** и умрялото правителство имаме.. Мислете хора, мислете повече, стига са ни командорили тез умрели комисари и американски ***!

78

Васил Илиев Василев

преди 16 години

Защо пак ние бързаме първи да признаваме?Не видяьме ли какво стана с Македония?ДО КОГА?

77

Ivanov

преди 16 години

От 1990 г насам българските правителства се проявяват като политически подлизурковци, които мислят само как да запазят себе си, и не им пука за нашата държава. В момента се извършва поредното предателство. Дано дойде време за възмездие!!

fallback