Станишев посочва с пръсти, че и четвъртият е успешен за него. Снимка: БГНЕС
fallback

Със 149 гласа "против", 86 "за" и без нито един въздържал се, народните представители отхвърлиха четвъртия вот на недоверие към кабинета „Станишев“, внесен от опозицията заради корумпираността на правителството.

Единствената пробойна в редиците на Коалиция за България дойде от депутата и лидер на ПД "Социалдемократи" Николай Камов, който гласува против правителството.

Всички опозиционни партии и независимите депутати подкрепиха вота на недоверие.

Веднага след отхвърлянето на вота опозицията напусна пленарната зала.

„Преди всичко от името на МС искам да благодаря на народните представители, които подкрепиха правителството не самоцелно, а България да се развива по динамично“, обяви Сергей Станишев.

Според него приключва доста мъчителен за страната шестмесечен деструктивен период за непрекъснати опити за дестабилизация и за предизвикване на предсрочни избори.

Опозицията парламентарната и извънпарламентарана, според премиера, е осъзнала, че не може да увлече гражданите и затова са оглавили граждански недоволства и са ги използвали за конюктурни цели.

„Ако някой твърди, че няма корупционна среда, това би било глупаво, защото има такова явление и практика и то е наследено от прехода“, заяви на свой ред лидерът на ДПС Ахмед Доган.

Той отбеляза, че очакванията му от вота са били по-високи от гледна точка на това, че корупцията е изключително благодатна тема.

Първият вот на недоверие към правителството беше на 19 април 2006 г. заради несправяне с наводненията.

Вторият - на 22 февруари 2007 г. за тежките проблеми в българското здравеопазване.

Третият вот на недоверие беше в резултат на учителската стачка, внесен на 16 октомври 2007 г.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

titi

преди 16 години

Естествено,че вотът ще е в полза на мнозинството. Това правителство дойде ,за да тръгнем по европейските закони и пътища на законодателство. Уличниците не могат да ни управляват. Не е като през онази слощастна година, когато извиха ръцете на правителството на Виденов. Тогава дойдоха озлобени и неграмотни хора ,които взривиха парламента. Това обаче не стана факт сега. За радост на мислещите българи.

49

преди 16 години

Приказка за стълбатаПосветено на всички, които ще кажат:"Това не се отнася до мене!" Кой си ти? попита го Дяволът... Аз съм плебей по рождение и всички дрипльовци са мои братя. О, колко е грозна земята и колко са нещастни хората!Това говореше млад момък, с изправено чело и стиснати юмруци. Той стоеше пред стълбата висока стълба от бял мрамор с розови жилки. Погледът му бе стрелнат в далечината, дето като мътни вълни на придошла река шумяха сивите тълпи на мизерията. Те се вълнуваха, кипваха мигом, вдигаха гора от сухи черни ръце, гръм от негодувание и яростни викове разлюляваха въздуха и ехото замираше бавно, тържествено като далечни топовни гърмежи. Тълпите растяха, идеха в облаци жълт прах, отделни силуети все по-ясно и по-ясно се изрязваха на общия сив фон. Идеше някакъв старец, приведен ниско доземи, сякаш търсеше изгубената си младост. За дрипавата му дреха се държеше босоного момиченце, и гледаше високата стълба с кротки, сини като метличина очи. Гледаше и се усмихваше. А след тях идеха все одрипели, сиви, сухи фигури и в хор пееха протегната, погребална песен. Някой остро свиреше с уста, друг, пъхнал ръце в джобовете, се смееше високо, дрезгаво, а в очите му гореше безумие. Аз съм плебей по рождение и всички дрипльовци ми са братя. О, колко грозна е земята и колко са нещастни хората! О, вие там горе, вие...Това говореше млад момък, с изправено чело и стиснати в закана юмруци. Вие мразите ония горе? попита дяволът и лукаво се приведе към момъка. О, аз ще отмъстя на тия принцове и князе. Жестоко ще им отмъстя зарад братята ми, зарад моите братя, които имат лица, жълти като пясък, които стенат по-зловещо от декемврийските виелици! Виж голите им кървави меса, чуй стоновете им! Аз ще отмъстя за тях! Пусни ме!Дяволът се усмихна: Аз съм страж на ония горе и без подкуп няма да ги предам. Аз нямам злато, аз нямам нищо с което да те подкупя... Аз съм беден, дрипав юноша... Но аз съм готов да сложа главата си.Дяволът пак се усмихна: О, не, аз не искам толкоз много! Дай ми ти само слуха си! Слуха си? С удоволствие... Нека никога нищо не чуя, нека... Ти пак ще чуваш! успокои го Дяволът и му стори път. Мини!Момъкът се затече, наведнъж прекрачи три стъпала, но косматата ръка на Дявола го дръпна: Стига! Спри да чуеш как стенат там доле твоите братя!Момъкът спря и се вслуша: Странно, защо те започнаха изведнъж да пеят весело и тъй безгрижно да се смеят?... И той пак се затече.Дяволът пак го спря: За да минеш още три стъпала, аз искам очите ти!Момъкът отчаяно махна ръка. Но тогава аз няма да мога да виждам нито своите братя, нито тия, на които отивам да отмъстя!Дяволът: Ти пак ще виждаш... Аз ще ти дам други, много по-хубави очи!Момъкът мина още три стъпала и се вгледа надоле. Дяволът му напомни: Виж голите им кървави меса. Боже мой! Та това е тъй странно; кога успяха да се облекат толкоз хубаво!

48

INTEL

преди 16 години

moje da imame turska jilka vsi4ki no nema zna4enie. moiata priatelka e turkinia ot Haskovo. super se ebeme s neia i *** sex mi dava nesto koeto nikoia bulgarka do sega ne mi e davala. taka 4e az obi4am turskoto mnogo, priatelu

fallback