Снимки: БГНЕС
fallback

Полицията е оградила с плътен кордон мястото на Орлов мост, където са се събрали участници в протеста срещу посещението на руския президент Владимир Путин у нас.

Протестът е организиран от граждански организации, които издигнаха лозунгите: „България – ДС – Олигархия“; „Путин – КГБ – Олигарх“; Първо свободата после „Големи братя”.

Полицаи има и сред насъбралите се протестиращи, въпреки, че Столичната община даде разрешение на няколко неправителствени организации / Асоциация на свободното слово “Анна Политковская”, Коалиция за честно управление и Гражданска инициатива „Справедливост”/ да организират митинг на “Орлов мост” върху старата трамвайна линия.

След намесата на опозиционните депутати Нено Димов, Иван Сотиров и Мария Капон, хора, които стояха пред подлеза пред сградата "Царевецъ" и искаха да се присъединят към протеста, бяха допуснати от полицията.

Депутатите обявиха, че отиват в парламента, за да направят изявления.

А иначе в столицата тече трескава подготовка за визитата на Путин.

От сутринта работници от фирмите по чистота, ринат сняг пред Министерския съвет, президентството и бившия Партиен дом.

По централните улици вече два дни се веят руски флагове, на сдружение „Русофили“, разлепи плакати с послание: „Добре дошъл, господин Путин!“

В сряда, с нарочна депеша общината нареди на ДСБ да свалят разлепените си плакати, на които пише „Путин вън“ и „Putin go home“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

65

ГАЙДАРСКИ

преди 16 години

ОТВАРЯТ ВРАТИ ОЩЕ 28 ПСИХИАТРИИ ЗА РУСОФИЛИ И КОМУНИСТИ ! НА БОЛНИТЕ ИМ СЕ НАБИВА ЕДИН *** ОТЗАД ЗА ДА НЕ ЗАМЪРСЯВАТ ВЪЗДУХА , ПОДАРЪК ОТ ГАЗПРОММАФИОЗИЧ , А ИЗПИСВАНЕ СЛЕД ТЕСТ НА ТЕМА ... КАК СЕ ЗАЩИТАВА НАЦИОНАЛЕН СУВЕРНИТЕТ !

64

kyky

преди 16 години

малиии ти верно май бръкна в контакта, вече ептен и членоразделност загуби, що така, мойто момче,той костов и той ***, не е някой да кара без да яде и да пие....явно съжалението, което изпитвах към Ваша Малоумност е било напълно оправдано, вие просто толкова си можете, независимо колко ви плащат за да заливате със гнъстта си интернета :)

63

невярната съпруга

преди 16 години

България е невярна съпруга на Русия, обяснява ни тези дни от сутрешни блокове, новинарски предавания и вестници един леко брадясал, младолик руснак със свойския вид на човек, с когото спокойно можеш да поделиш бутилка водка в някоя московска пивница и да си поговориш душевно. Но трябва да се вслушаме внимателно в думите на Михаил Леонтиев, защото в Русия всички знаят, че каквото е в ума на Путин, това е на езика на Леонтиев. Не случайно го наричат главният пропагандист на Кремъл. Вечер след централната информационна емисия Время на държавния Първи канал в руския ефир се появява Леонтиев с коментарната си рубрика Однако (Обаче), за да преведе директивите на Кремъл на разбираем за масите език.

fallback